Президентът на Ботев Пловдив Ангел Палийски поздрави отбора за достойното представяне на отбора в Лига Европа през сезон 2017/2018. Шефът също така разкри, че съвсем скоро бъдещият нов собственик Георги Самуилов официално ще поеме юздите в клуба.

„Аз мисля, че в сравнение с всички останали български отбори, се представихме достойно. В тези мачове освен че успяхме да натрупаме опит, ни липсваше малко късмет. Поздравих играчите и целия треньорски щаб, защото считам представянето ни за достойно. Всичко това бе от полза за нас и в тези мачове отборът израства. Надявам се, че ще си извлечем всички необходими поуки и ще продължим с прогреса”, коментира Палийски.

„Изводите са, че това са турнирни битки и в тях трябва да се влиза с пределна мотивация. Сами виждате, че най-малката грешка се наказва, особено когато сме в по-горните кръгове. Там малките грешки не се прощават. И ние имахме своите шансове в реванша срещу Маритимо, но явно Господ така беше решил да не сме ние.”

„Да, участието ни в Лига Европа подсигурява финансова стабилност. Ние в ръководството имаме някаква идея приходите, когато дойдат, къде и как да бъдат разпределени. Когато това се случи, ще информираме специално нашата общественост, която много се вълнува от даден наболял проблем (визира строежа на стадиона – б.р.). Финансово отборът си има стабилен бюджет, който си покрива разходите за отбора. Няма нищо притеснително.”

Ботев не успя да открие съкровища в Мадейра

„Относно футболистите, които трябва да вземем на дадените позиции – треньорът има картбланш, ще може да избере нужните му играчи. Когато бъдат одобрени, ще дойдат в отбора. Невралгичните зони, на които търсим футболисти по думите на треньорския щаб, са три.”

„Затова взимаме и тези футболисти, за да може отборът да надгражда. Все пак ние мислим, че тимът, който сме събрали, и колективът са на нужното ниво и с много малко надграждане трябва да постигнем успехи. Самите мачове в Европа се отразяват на отбора добре, на привържениците. Тук е моментът специално да благодаря на феновете, че тези 5 хиляди километра не бяха пречка за тях и ни подкрепиха. Поклон пред тези всички фенове. Мислим да надградим и да не се предаваме, борбата продължава. Може би ще се стигне до някаква умора от всички тези мачове, пътувания, а и емоциите… Малко или много самото отпадане ще повлияе, но момчетата доказаха, че имат характер бързо да излизат от такива ситуации. Концентрираме се върху мача, който ни предстои на 9-и (за Суперкупата на България срещу Лудогорец – б.р.), а след това продължаваме в първенството.”

Фернандо Виана: Разочаровани сме, защото вярвахме в класирането

„Понеже се появиха доста спекулации напоследък, че този щял да строи тази трибуна, онзи – другата… Няма такова нещо. Никой не е изявил желание да строи. Това, което трябва да се свърши, е всички ние да се обединим и да се намери изход. Трябва наистина нещо да се случи, а не само да говорим и да си обещаваме. Имаме някаква идея в ръководството. Каквото има, ще го кажем.”

„Всичко е осигурено. Тази седмица ще се направи последната стъпка, която трябва да се извърши. Тя трябва да се предприеме от сдружение „Футболен клуб Ботев” и има неща, които те трябва да приемат. Събитията не са спрели да се движат. Скоро Ботев официално ще има нов собственик в лицето на Георги Самуилов. Работим много по този въпрос и мисля, че дори най-дребните детайли са изчистени. Имаме готовност това да се случи”, завърши Палийски.