Ботев Пловдив отпадна от турнира Лига Европа, след като загуби с 0:2 при гостуването на Маритимо в мача реванш от третия квалификационен кръг на турнира. Пловдивчани така и не успяха да се възползват от шансовете, които се откриха пред тях и не отбелязаха гол във вратата на португалския си съперник. За сметка на това футболистите на Маритимо отбелязаха две попадения чрез Родриго Пиньо и Рикардо Валенте. Така след равенството 0:0 на стадион „Лазур“ в Бургас, Маритимо се класира за плейофа на Лига Европа с общ резултата 2:0 и е сред възможните съперници на българския шампион Лудогорец. Ботев отпадна от Лига Европа след първото си поражение в надпреварата. 

Маритимо създаде първата опасност в мача в 8-та минута. Ердем Шен подаде към Пиньо, който стреля от добра позиция, но над напречната греда в аут.  

Ботев пропусна много добра възможност да поведе в резултата в 25-та минута, когато Омар Косоко подаде към Цветомир Панов, който навлезе в наказателното поле на Маритимо, а след това финтира Луиш Мартинш и стреля, но Шарл спаси.  

Съдията Йованович свири дузпа за Маритимо в 33-та минута. Мартинш центрира от фаул в наказателното поле на Ботев, където Пламен Димов изблъска с ръце в гърба Родриго Пиньо, който падна и сръбският арбитър посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Родриго Пиньо, който изпрати топката в центъра на вратата на Ботев, докато Иван Чворович се хвърли вляво.

Маритимо бе близо до това да удвои своята преднина в 44-та минута, когато Едгар Коща центрира в наказателното поле на Ботев, където Ердем Шен отправи много хубав удар с глава, но Чворович внимаваше и успя да избие в корнер.

Ботев пропусна да изравни резултата в добавеното време на първата част. Серкан Юсеин центрира от корнер в наказателното поле на Маритимо, където Виктор Генев стреля с глава, а топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Шарл.  

Ботев допусна нова грешка в началото на второто полувреме, от което играчите на Маритимо се възползваха в пълна степен и отбелязаха своето второ попадение в срещата. В 49-та минута Евер Беса отне топката от Цветомир Панов, след което подаде към Рикардо Валенте, който остана сам срещу Чворович и изпрати топката във вратата му. 

Родриго Пиньо отправи опасен удар в 55-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Чворович.  

Ботев можеше да върне интригата в мача в 60-та минута. Омар Косоко подаде към Бризола, който отправи хубав удар от разстояние, но Шарл спаси.

Иван Чворович се наложи да се намесва решаващо в 65-та минута, когато отрази удара на Ердем Шен.

Тони Тасев отправи далечен удар в 76-та минута, но Шарл спаси рутинно.

Родриго Пиньо направи много добро изпълнение в 83-та минута от въздуха от границата на наказателното поле на Ботев, но Чворович се намеси и спаси.  

Маритимо можеше да вкара и трети гол в добавеното време на срещата, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Ботев Лундберг стреля с глава, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Чворович.  

Ботев отпадна от Лига Европа, а Маритимо продължава напред участието си в турнира. 

Маритимо (4-3-3): 94. Шарл да Силва – 23. Роберто Машадо, 4. Пабло Сантош, 5. Зайнайдин Жуниор, 14. Луиш Мартинш – 21. Жоао Гамбоа, 6. Ердем  Шен, 11. Ебер Беса– 33. Рикардо Валенте, 9. Родриго Пиньо, 12. Едгар Коща

Треньор: Даниел Рамош

Ботев (4-1-4-1): 99. Иван Чворович – 2. Цветомир Панов, 70. Пламен Димов, 4. Виктор Генев, 23. Йордан Минев – 14. Яя Меледже - 20. Омар Косоко, 17. Лъчезар Балтанов /к/, 10. Серкан Юсеин, 25. Крум Стоянов – 9. Фернандо Виана

Треньор: Николай Киров