Само няколко часа преди сблъсъка с Лудогорец в Лига Европа мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо не пожела да прави големи изказвания. След срещата в Разград тази вечер двата тима ще се срещнат отново още в следващия кръг след три седмици, но мачът ще е в Лондон.

„Тези два поредни мача срещу един и същ съперник винаги са били важни. След като загубихме предишния двубой, сега се нуждаем от точки. Шест точки от двете срещи би било перфектно, но и четири би било добре. Трябва обаче да подходим сериозно и да не бъдем под напрежение заради факта, че евентуален лош резултат би ни принудил да хвърлим всичко в последните три кръга. Така че нека да се постараем да се класираме по лесния, а не по сложния начин”, заяви португалецът пред клубната телевизия на лондончани.

Тотнъм вече познава България, след като по-рано тимът вече се изправи срещу Локомотив Пловдив в квалификациите.

„Играхме срещу Локомотив и имахме проблеми. А пловдивчани са вторият най-силен отбор в България, след като Лудогорец е шампион от девет години насам. Днешният ни опонент отново е лидер в местното класиране. Това е тим, който е различен в сравнение с Локомотив: разполага с по-добри като технически качества футболисти, по-класен е като цяло, действа по-атакуващо с бързи играчи, а е налице и опит в защитата. Изобщо не е лесен съперник, трябва да подходим с уважение”, каза още Специалния.

Мениджърът сподели и очакванията си в чисто тактически план:

„Лудогорец действа с четирима в отбрана - в постройки 4-3-3 и 4-2-3-1. Основно очакваме това, но в днешно време много отбори залагат на петима в защита и затова сме готови и на този вариант. Бих казал, че когато поех отбора през миналия сезон, противници с петима в отбрана беше изненада и към момента не бяхме достатъчно подготвени тактически за това. Но вече, ако срещу нас излезе такъв съперник, няма да е проблем, защото срещу това се изправяме през цялото време”, завърши Моуриньо.