Временният наставник на ЦСКА Даниел Моралес говори пред медиите при завръщането на отбора в София след поражението с 0:3 от Йънг Бойс като гост в третия кръг от груповата фаза на Лига Европа.

Според него срещата е започнала лошо, тъй като са получили ранен гол и чак втората част са успели да покажат част от качествата си.

„Доста неприятно е това, което се получи. Сега, по време на полета успях да гледам малко от мача. Мисля си, че трябваше някои неща по-спокойно да ги изиграем. По-търпеливо. За съжаление се случи така. Този отбор има голямо качество. Има характер. Само ние можем да излезем от такава загуба, защото идват следващите мачове", започна той.

Относно сравнението с гостуването на Рома:

„Мач с мач не си прилича. Това е доста различен отбор. Това не ни влияе. Но явно влязохме много лошо в мача. В първата минута ни вкараха…след това създоха още ситуации. Чак второто полувреме се подобрихме", разкри Моралес.

„Когато свършва двубоят, гледаш по-реално на мача. Ние имаме няколко секунди, минути, в които трябва да вземаме решение. Доста далеч съм от това ниво да вземем бързи решения. Поемем моята отговорност. Всеки състезател трябва да се знае какво е направил. Това е обща отговорност. Да си направи сметка, за да се подобри за следващия мач", продължи специалистът.

„Не искам да се оправдавам с изкуствената трева. Головете не са ни ги вкарали заради нея. Очаквах нещо много по-добро като качество на тревата. По-твърд терен, по-бърза топка. Това е, което бе по-различно за нас", вметна треньорът.

За следващата среща с Йънг Бойс в София:

„Поука ще вземем. Ще има корекции. Всеки треньор си има мнение. До мача има време. Можем да си подобрим още играта, но сега се връщаме към Първа лига, за да натрупаме самочувствие. Нямаме време. Нямаме почивка. Състезателите събраха доста мачове, умора. Някои контузии. Но такава е програмата. Надяваме се всичко да е наред", допълни бразилецът.

За позитивите от поражението:

„Има нещо позитивно. Аз съм позитивен човек. Поемам отговорността. Трябва да анализираме и да повтарям на състезателите да си вярват, че нещата ще се случат. При някои тежи малко. Нормално е. Не е лесно да отидеш някъде, да играеш и да загубиш, а след това да се вдигнеш веднага за следващите мачове. Затова ние, треньорите, трябва да ги мотивираме, за да излязат от тези ситуации. Аз съм работил с доста добри наставници и се опитвам това да го направя", завърши изказването си спецът.