Макар да е изиграл скромните 11 мача за румънския национален отбор, защитникът на Лудогорец Козмин Моци има претенциите да знае ноу-хауто за успех на северните ни съседи. Той сподели пред "Диги Спорт" вижданията си какво трябва да се направи, за да имат успех на национално ниво. 

Румънците загубиха всякакви шансове дори за бараж за Световното първенство в Русия догодина и това доведе до уволнението на германския специалист Кристоф Даум, макар че то все още не е обявено официално. За поста му се спряга бившият национал Дан Петреску. 

"Много е трудно да даваш всичко от себе си, когато знаеш, че нямаш никакви шансове да се класираш. Макар че г-н Даум още не ни е казал довиждане, според мен трябва да имаме селекционер, който е с визия за бъдещето."

"Сега е времето да се започне да се гради съставът, от последните ни два двубоя в групата. Трябва да изградим един скелет от 6-7 футболисти, които да са в основата за Евро 2020. Мисля, че трябва да започнем да изграждаме проект за бъдещето, от сега трябва да започне работата ни, за да имаме място на Европейското."

"Работил съм и с Мирча Редник, и с Йоан Андоне, и с Валтер Дзенга в националния отбор, те са страхотни треньори. Не съм работил с Дан Петреску, но съм чувал, че и той е страхотен специалист и човек", сподели Моци.