Лудогорец завърши по подобаващ начин лятната си подготовка. Шампионите надделяха над най-именития си съперник в контролите това лято - първенеца на Швейцария и Йънг Бойс с 2:1. Трябва да се отбележи, че този отбор прекъсна хегемонията на местния гранд Базел. 

И двете попадения бяха дело на Върджил Мисиджан, а между тях за съперника се разписа бившият играч на Пари Сен Жермен Гийом Оро. Така в крайна сметка "орлите" се пздравиха с успеха и чакат началото на новия сезон. 

За тях стартира на 5 юли с мача за Суперкупата срещу Славия. На 10 юли пък започва и европоходът на разградчани с първия мач срещу Крусейдърс в Шампионската лига. 

Мачът започна с натиск на Йънг Бойс, но не и с опасности пред вратата на Лудогорец. Разградчани започнаха по-лежерно, но пък при първата си опасна атака откриха резултата. Това се случи след точно 10 минути от началото на двубоя.

Тогава страхотна бърза атака на българския шампион завърши с пас на Вандерсон към Върджил Мисиджан отляво пред наказателното поле, холандецът стреля перфектно с вътрешен фалц в далечния ъгъл на вратаря и откри резултата. 

В тези минути "орлите" играеха много силно и организираха интересни атаки, но Марселиньо и Мисиджан не успяха да създадат нова голова опасност. Йънг Бойс започна да твори опасности с началото на втората част на първото полувреме. 

В 23-та минута Гийом Оро стреля силно, но Козмин Моци изчисти в корнер, от който последва центриране към него, а ударът му с глава щеше да счупи напречната греда. В крайна сметка обаче гол не падна. 

В тези минути швейцарският шампион атакуваше много силно, но защитата на Лудогорец се справяше. И на свой ред разградчани можеха да стигнат и до втори гол. В 29-та минута страхотно центриране на Клаудиу Кешеру стигна до Вандерсон във вратарското поле, но под малък ъгъл към вратата. Ударът му срещна страничната греда. 

И малко след това Йънг Бойс изравни. В 34-та минута се стигна до още един корнер в полза на швейцарския първенец и от ъгловото флагче Миралем Сюлеймани качи топката на главата на Гийом Оро. Бившият играч на ПСЖ с мощен изстрел щеше да скъса мржата за 1:1. 

До почивката инциативата беше на разградчани. Ударите на Светослав Дяков и Густаво Кампаняро от дистанция обаче бяха отразени по перфектен начин от бившия швейцарски национал Марко Вьолфли. 

Така почивката дойде при равен резултат. А малко след подновяването на играта родният първенец поведе отново. В 53-та минута Марселиньо пусна невероятен пас зад защитата на Йънг Бойс и изведе Върджил Мисиджан сам срещу вратаря. Холандецът с елегантен удар покрай вратаря направи 2:1. 

Малко след това дойде и най-грозният момент в мача. В 55-та минута Козмин Моци влезе много грубо отзад в краката на Сане и за малко да го контузи. Румънецът вече имаше жълт картон, но реферът му показа директен червен. И Лудогорец доигра мача с десетима на терена, въпреки приятелския характер на срещата. 

Въпреки че бяха с човек по-малко, шампионите имаха по-чистите положения до края на мача. Вандерсон и Кешеру изпуснаха, докато бяха на терена. Сане единствен обстрелваше Ренан, но бразилецът се справи перфектно и не пусна нов гол в мрежата си. 

В крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха и Лудогорец се поздрави с победата. Тя беше трета от четири мача за "орлите" на австрийска земя. А и те завършиха проверките си преди сезона с актив от общо четири победи и едно равенство. 

Успехите бяха над Марица, Вакер (Австрия), Ахмат (Русия) и Йънг Бойс (Швейцария). Единственото равенство беше срещу шампиона на Азербайджан Карабах. 

Лудогорец (4-2-3-1): Ренан дос Сантос - Сисиньо, Козмин Моци, Рафаел Форстър, Натанаел - Светослав Дяков, Густаво Кампаняро - Марселиньо, Върджил Мисиджан, Вандерсон - Клаудиу Кешеру;

Резерви: Даниел Наумов, Цветомир Панов, Георги Терзиев, Лукас Саша, Жоао Пауло, Якуб Швиерчок; 

Йънг Бойс: Вьолфли, Шик, Фон Берген, Вютрих, Гарсия, Фащнахт, Ейбишер, Саного, Сюлеймани, Нгамельо, Оро.

---------------------------------

МАЧЪТ НА ЖИВО:

90' - Край на мача няколко секунди преди 90-та минута. Лудогорец победи с 2:1. 

81' - Опасен изстрел на Сане, но Ренан беше на мястото си и по страхотен начин спаси. 

73' - Още две смени в Лудогорец. Излязоха Марселиньо и Дяков, влязоха Лукас Саша и Якуб Швиерчок. 

66' - Вандерсон и Клаудиу Кешеру излизат от терена, влизат Георги Терзиев и Жоао Пауло.

64' - Центриране от корнер, като топката стигна до Клаудиу Кешеру във вратарското поле и той стреля с глава, но вратарят изби. 

62' - Разбъркване в наказателното поле на Лудогорец, но ударите на Соу и Сане бяха избити от защитници на българския шампион. 

58' - Страхотна атака на Вандерсон. Ренан го намери с пас през целия терен, бразилецът овладя с едно докосване, премина защитата и стреля, но вратарят се справи и изби. 

55' - Червен картон за Козмин Моци! Румънецът фаулира ужасяващо грубо Сане и го подкоси отзад. Въпреки че имаше жълт картон преди почивката, реферът му показа директен червен. Лудогорец ще продължи мача с десетима на терена. 

53' - Лудогорец бележи! Нова бърза атака на родния шампион, при която Марселиньо със страхотен пас намери Върджил Мисиджан зад защитата и той с прекрасен удар покрай вратаря направи 2:1. 

50' - Опасност пред Ренан, но ударът с глава на Соу не намери целта. 

46' - Начало на второто полувреме. Йънг Бойс смени почти целия си отбор. 

45' - Край на първата част на мача!

44' - Страхотна атака на Лудогорец, която завърши с пас на Вандерсон към Густаво Кампаняро на границата на наказателното поле. Мощният му шут беше избит от Вьолфли в корнер. 

40' - Удар от дистанция на Ейбишер, но топката лети над вратата. 

38' - И Светослав Дяков получава жълт картон за грубо нарушение в половината на Лудогорец. 

34' - Йънг Бойс изравнява! Миралем Сюлеймани центрира от корнер и сложи топката на главата на Гийом Оро, който надскочи Рафаел Форстър и заби топката със страшна сила във вратата. 

31' - Миралем Сюлеймани влезе много грубо в краката на Сисиньо, та се стигна до меле в центъра на терена. 

30' - И Саного от Йънг Бойс получава жълт картон за груба намеса. 

29' - Греда за Лудогорец! Страхотна бърза атака приключи с подаване към Вандерсон във вратарското поле. Бразилецът беше оставен сам, но ударът му срещна страничната греда. 

27' - Козмин Моци получава жълт картон за груб фаул в центъра. 

26' - Нова опасност пред вратата на Лудогорец, но ударът с глава на Гийом Оро не беше чак толкова силен и все пак Ренан се намеси. 

23' - Много опасна атака на Йънг Бойс, при която последва опасно центриране, при което Козмин Моци изчисти в корнер. От него последва центриране, стигнало до Гийом Оро, чийто мощен удар беше отразен от Ренан в горната греда. 

19' - Нова бърза атака по фланга на Лудогорец, но комбинацията между Вандерсон и Марселиньо не се получи и комбинацията се провали. 

15' - Още една хубава атака на Лудогорец, но Мисиджан изпусна възможността пред него и топката отиде в тъч. 

10' - Първият удар на Лудогорец в мача се превърна в гол. Страхотна бърза атака на българския тим мина през подаване на Вандерсон към Върджил Мисиджан отляво на наказателното поле и от границата му холандецът прати прекрасен фалцов удар в далечния ъгъл на вратаря и откри резултата. 

7' - Началото на мача е по-активно от страна на швейцарците, Лудогорец рядко преминава отвъд центъра. Сериозни положения обаче засега няма. 

3' - Първата ситуация пред една от двете врати е в полза на Йънг Бойс. След центриране от корнер се наложи на Ренан дос Сантос да избива и той го направи с вещина. 

1' - Начало на мача!