Шампионът на България по футбол Лудогорец гостува на датския ФК Копенхаген в реванш от 1/16-финалите на турнира Лига Европа. Мачът е от 22.05 часа на стадион „Телиа Паркен“ в Копенхаген и можете да го следите в GONG.BG.

Разградчани ще имат трудна задача срещу датчаните, тъй като загубиха първия мач в София с 1:2.

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев бе категоричен, че българският първенец ще направи всичко възможно, за да отстрани ФК Копенхаген.

Георги Дерменджиев: Ще опитаме всичко

„Имаме още 90 минути. Чака ни изключително труден мач, но ние ще се опитаме да направим всичко възможно. Ще видите  промяната, която ще предприемем. Предполагам, че датчаните ще играят добре в защита, ще играят раздвижено, но ще се опитват и да атакуват. Ние трябва да бъдем готови“, сподели Дерменджиев.

Способен ли е Лудогорец на обрат в Копенхаген?

Снощи Лудогорец проведе официалното си занимание си под затворения покрив на стадион „Телиа Паркен“, като е твърде възможно довечера покривът да бъде затворен отново.

Лудогорец тренира при затворен покрив на стадиона

източник: LAP.bg, Владимир Стоянов

„Смятам, че нашият отбор е показал през годините, че в трудни моменти успява и знае как да се измъкне.  Въпросът е вече, да покажем това, което можем и да оползотворихме шансовете си”, пък коментира вратарят на шампионите Владислав Стоянов в навечерието на мача.

Владо Стоянов: Показали сме, че можем да се измъкнем от такива ситуации

Старши треньорът на ФК Копенхаген Стале Солбакен заяви, че отборът му ще се опита да намери верния баланс между играта в защита и в нападение за реванша срещу Лудогорец.

„Трябва да бъдем максимално концентрирани, да не допускаме грешки. Естествено няма да атакуваме сляпо, но и сме наясно, че не можем да се отбраняваме през целия мач“, заяви от своя страна наставникът на ФК Копенхаген.