Българският шампион Лудогорец връхлетя с летящ старт груповата фаза на Лига Европа този сезон, но в средата на пътя срещна доста трудности и сега излиза в мач с огромен залог за продължаването си в директните елиминации на турнира. 

"Орлите" имат тежко гостуване в Москва на местния ЦСКА, като в него ще трябва да покажат класа, която при определно стечение на обстоятелствата може да ги класира още сега за 1/16-финалите. За да се случи това, момчетата на Станислав Генчев трябва да победят "армейците", а прекият им съперник за второто място Ференцварош да загуби у дома от Еспаньол, който вече се класира напред. 

Задачата не е никак лесна и няма как да е другояче. Московчани бяха сочени за големия фаворит в групата, но тръгнаха ужасяващо и за четири кръга събраха само една точка. Но въпреки това те имат шанс да продължат напред, но за да го използват, трябва при всички положения да надделеят над разградчани и да се молят на Еспаньол да бие в Будапеща. 

Още повече, че руснаците имат да си връщат за звучния шамар, който отнесоха през септември в Разград. Тогава те дойдоха с огромно самочувствие, дори водеха до почивката с 1:0, но след нея пред вратата им се изви истинска буря и бяха направени за смях, тръгвайки си за родината с пълна кошница и 1:5. 

Наставникът на ЦСКА Москва Виктор Гончаренко вече обяви, че тимът му е с по-голям потенциал, в сравнение с ранната есен. А и едно е ясно със сигурност - този път тимът му няма да подходи надменно и ще е нахъсан до краен предел да отмъсти за втората си най-тежка загуба в Европа в цялата си история. 

Точно това прави задачата на Лудогорец много трудна. И за да е още по-тежко, наставникът Станислав Генчев има доста проблеми около състава. Наказани са Яцек Горалски и Рафаел Форстър, които си изкараха червени картони при визитата на Еспаньол в предния кръг. 

С травма е Жоржиньо, който със сигурност отпада от сметките, а до последно под въпрос ще е ключовият халф Стефан Баджи, който също е тормозен от травма. Подобни проблеми има и централният защитник Георги Терзиев. 

Мачът започва в 19:55 часа и ще можете да го следите на GONG.BG, където ще го отразим минута по минута с абсолютно всичко най-интересно, случващо се на терена в руската столица.