Лудогорец се класира за следващия етап на Шампионската лига с лека победа без затруднения и във втория мач срещу черногорския първенец Младост, този път в Подгорица и с 3:0. Така родният първенец си уреди среща със сръбския гранд Цървена звезда. 

За втори път герой беше Джоди Лукоки, който отбеляза два гола, а първият му беше и единственото попадение преди почивката. Преди това Козмин Моци изпусна дузпа, а попадението на Борис Копитович в края на полувремето беше отменен. 

През втората част първо Вандерсон уби интригата с гола си в 48-та минута, а Лукоки ознаменува страхотното си представяне и с още едно попадение в 64-та минута. И това се оказа напълно достатъчно за шампионите да продължат в третия квалификационен кръг на най-комерсиалния турнир. 

Иначе мачът започна под диктовката на българския първенец и още в 8-та минута можеше да поведе в резултата. Тогава Лукоки намери по перфектен начин Лукас Саша зад защитата и той беше сам срещу вратаря, но бразилецът стреля високо над вратата и не можа да уцели опразнената мрежа. 

Най-чистият шанс за попадение пред Лудогорец се откри в 24-та минута. Тогава Марселиньо беше спънат в наказателното поле от защитник на Младост и реферът даде дузпа. Зад топката застана дежурният изпълнител Козмин Моци, който се разписа от 11-те метра в Разград, но сега изстрелът му беше спасен от стража. 

В 34-та минута интригата в този мач можеше да се върне. Тогава при един корнер Борис Копитович се извиси и прати топката в мрежата. Съдийската бригада обаче отмени попадението след дълго съвещание, защото видя засада на черногореца, а останаха и съмнения за негов фаул срещу Моци. 

Така се стигна до 39-та минута, когато всичко в тази битка от втория квалификационен кръг на практика приключи. Тогава Вандерсон намери перфектно Лукоки в половината на противника, той направи страхотен рейд отляво, в последния момент финтира защитник и прати топката в далечния ъгъл на вратаря и той не можа да реагира - 1:0. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея просто не се виждаше как може да се стигне до обрат. Особено след развитието в началото на втората част. Тогава само три минути след подновяването на играта Кафу намери перфектно Вандерсон пред наказателното поле, той навърза трима защитници и прати топката покрай вратаря на противника за 2:0. 

С това интригата окончателно умря и в съперничеството, и в самия мач. Разградчани се забавляваха до края, а и понамалиха малко темпото, но държаха здраво юздите на битката в ръце и не позволяваха опасности пред Владо Стоянов. 

"Орлите" буквално правеха, каквото си поискат на терена. И логично отбелязаха и трето попадение в средата на втората част. В 64-та минута Марселиньо намери перфектно Джоди Лукоки пред наказателното поле, той овладя с глава и литна двама защитници, с което си отвори коридор да стреля. А изстрелът му беше безпощаден - 3:0 за Лудогорец. 

До края на мача момчетата на Георги Дерменджиев се забавляваха на терена и в същото време не позволяваха на противника да си мисли дори за почетен гол. Така последният съдийски сигнал дойде при класически успех за родния тим и той е в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, където ще се бори с европейския клубен шампион за 1991 г. Цървена звезда, отстранил малтийския Валета след втора победа с 2:1. 

Младост: Дамир Люлянович, Иван Новович, Милош Лакич, Марко Бурзанович, Мирко Райчевич, Блажо Игуманович, Стефан Букорац, Боян Лазаревич, Милан Джуришич, Борис Копитович, Милан Влайсавлевич

Резерви: Вук Радович, Василие Раденович, Милош Радулович, Огниен Стиепович, Лука Петричевич, Зоран Петрович, Борис Копитович;

Лудогорец: Владислав Стоянов, Козмин Моци, Игор Пластун, Йордан Минев, Вандерсон, Лукас Саша, Светослав Дяков, Натанаел, Джоди Лукоки, Джонатан Кафу, Марселиньо;

Резерви: Милан Борян, Хосе Луис Паломино, Абел Анисе, Андрей Препелица, Жуниор Кишада, Сисиньо, Клаудиу Кешеру.