Родният шампион Лудогорец разкри финансовия си доклад за миналата година. А той показва, че клубът функционира като една добре смазана финансова машина заради уникалните за български клуб постъпления. 

В касата на разградчани само за 12 месеца са постъпили 56.7 млн. лв., което изглежда непосилно за останалите родни тимове. Това е нарастване с 12.6 млн. лв. само в рамите на година. Отделно от това клубът чака постъпления от още 11 млн. лв. от продадени по-рано футболисти.

Футболът е финансирал оперативната си дейност със заем от банка в размер на 12.6 млн. лв., каквато е практиката на голяма част от отборите по света. Този кредит обаче е напълно обезпечен с парите от трансферите на Джонатан Кафу и Хосе Паломино. Като гаранция са включени и приходите от Европа. 

До момента в касата на клуба са постъпили 4.4 млн. евро от участието в Европа от миналия сезон. Сега целите пред отбора са завършване на строежа на сектора за гости, който е на финалната права, след което ще започне и изграждането на последната трибуна от "Лудогорец Арена" - сектор А. 

Когато това се случи, клубът ще кандидатства за категория 4 звезди от УЕФА. Дългосрочните цели на Лудогорец включват развити на дтско-юношеската школа и налагане на собствени юноши в първия състав. А като най-скорошна - влизане в групите на Шампионската лига.