Лудогорец направи голяма крачка към класирането за третия квалификационен кръг на Шампионската лига още след първия мач с черногорския първенец Младост Подгорица. На свой терен момчетата на Георги Дерменджиев без особени проблеми треснаха стреснатия си съперник с 2:0. 

Победата беше изкована още преди почивката, когато точни бяха Козмин Моци от дузпа в 13-та и Джоди Лукоки в 26-та минути. Но определено "орлите" могат да съжаляват, че не постигнаха доста по-убедителна победа, защото пропиляха повече от половин дузина чисти положения. И все пак авансът им е повече от комфортен преди ответния мач в Подгорица другата седмица. 

Още от първата минута на този мач беше ясно, че черногорците само ще се бранят и ще търсят или нулево равенство, или минимална загуба. Лудогорец играеше с настроение и атакуваше, но в началото пробивите на Сисиньо и Натанаел не завършваха с акуратни изстрели на нападателите на българския тим. 

Разградчани поведоха още след 13 минути игра, когато получиха право да изпълнят дузпа. Тогава Джоди Лукоки се откъсна зад защитата на Младост и беше повален от опитния Блажо Игуманович. Руският рефер даде веднага най-тежкото наказание, а от 11-те метра Козмин Моци безпощадно прати топката в центъра на вратата. 

Последваха наистина бурни минути пред наказателното поле на черногорците. В 18-та минута Вандерсон стреля от около 20 метра, но толкова фалцирано и коварно, че стражът можеше да изпусне топката в мрежата си, но за негов късмет това не се случи. 

После и Марселиньо имаше два шанса да се разпише, но не намери целта. В тези минути просто "миришеше" на втори гол за Лудогорец и той наистина падна. В 26-та минута Лукоки направи 2:0. 

Тогава Натанаел проби по левия фланг и центрира на главата на Жуниор Кишада, но той стреля слабо. Топката обаче стигна на далечната греда, където беше непокритият Джоди Лукоки и резултатът вече стана 2:0, след като той не сбърка на празна врата. 

Разградчани продължиха да налитат като оси. И техен трети гол беше отменен в 37-та минута. Тогава вездесъщият през това полувреме Лукоки центрира отдясно, Кафу изпусна да стреля, но на далечната греда беше Вандерсон, който вкара. Попадението обаче беше отменено заради засада. 

Натискът пред вратата на Младост продължи до края на полувремето, но Жуниор Кишада и Вандерсон не можаха да отбележат от страхотни позиции и да направят 3:0. Черногорците пък така и не затрудниха Владо Стоянов. Така почивката дойде при резултат 2:0 в полза на българския шампион. 

След подновяването на играта по нищо не си личеше, че картината ще се промени. Разградчани продължаваха да атакуват и да излизат на чисти позиции, но поне в първите минути на полувремето нямаха успех. В 47-та минута удар на Марселиньо от около 10-ина метра беше спасен от черногорския страж и гол нямаше. 

"Орлите" пробваха и шансовете си от статични положения. Марселиньо не беше точен от фаул, а в 57-та минута Натанаел иззе функциите му и стреля от около 15 метра, но топката буквално облиза гредата от външната ѝ страна и излезе в аут. 

Постепенно Лудогорец понамали темпото или по-скоро се задоволи да задържа повече топката, без да създава сериозни опасности. И все пак българският тим имаше шансове за гол, но Лукоки, Вандерсон и Джонатан Кафу ги пропиляха. 

Младост така и не създаде затруднения пред Владо Стоянов, а при редките си контри черногорците пращаха много анемични удари към българския национал. Разградчани имаха още един шанс да оформят класиката, но ударът на Натанаел от пряк свободен удар в 79-та минута срещна гредата. 

В 83-та минута дойде и най-големият пропуск в мача. Тогава Джоди Лукоки беше изведен буквално сам срещу вратата, но той реши да стреля мощно със сила и да скъса мрежата, но прати топката в аут по скандален начин в това чисто положение. 

В края черногорците погледнаха малко по-смело напред, но така и не създадоха чисто положение пред Стоянов за цял мач и в крайна сметка този двубой приключи с успех 2:0 за родния първенец. Така класирането изглежда малко по-близо за Лудогорец, но със сигурност реваншът във вторник не бива да бъде подценяван. Този мач ще можете да гледате във вторник по Diema Sport. 

Лудогорец: Владислав Стоянов, Козмин Моци, Игор Пластун, Вандерсон, Светослав Дяков, Натанаел, Джоди Лукоки, Сисиньо, Жуниор Кишада, Марселиньо, Джонатан Кафу

Резерви: Милан Борян, Йордан Минев, Абел Анисе, Андрей Препелица, Лукас Саша, Върджил Мисиджан, Клаудиу Кешеру;

Младост: Дамир Люлянович, Иван Новович, Милош Лакич, Мирко Райчевич, Марко Бурзанович, Блажо Игуманович, Борисо Копитович, Борис Копитович, Милан Влайсавлевич, Милан Джуришич, Зоран Петрович;

Резерви: Вук Радович, Марко Роганович, Милош Радулович, Василие Раденович, Огниен Стиепович, Боян Лазаревич, Стефан Букорац.