Светкавично развитие около историята с интереса на аржентинския Расинг към вратаря на Лудогорц Хорхе Броун. Според сайта "Расинг де Алма", който следи отблизо всичко случващо се около аржентинския гранд, той вече е пратил офертата си за стража. 

Информацията на изданието е, че клубът от Буенос Айрес е готов да плати исканата от родния шампион сума за 32-годишния страж. Тя е в размер на 1.3 млн. долара. Това е доста висока сума за играч, отдавна надхвърлил 30-те години. 

Сайтът се е свързал с агенти, представляващи вратаря, и те са уверили, че той няма нищо против да се върне в родината си, особено в голям клуб като Расинг. Броун искал да се върне у дома, защото семейството му не могло да свикне с живота в Разград, а децата му не се установили добре в училище. 

Разговорите между двата клуба вече са започнали и се очаква скорошна развръзка. Лудогорец има трима други вратари, които може спокойно да ползва този сезон - Ренан дос Сантос, Владислав Стоянов, който обаче все още се възстановява от контузия, и младият Даниел Наумов. 

Хорхе Броун дойде в Лудогорец преди една година срещу 400 хил. евро, а сега ще бъде продаден тройно по-скъпо 12 месеца по-късно. Опитът му у нас е единственият му извън Аржентина в цялата кариера.