Лудогорец изпусна да запише първата си победа в група А на на Лига Европа, завършвайки 1:1 при гостуването на Байер в Леверкузен.

Нашият шампион поведе с 1:0 с гол на резервата в този мач Марселиньо в 69-ата минута, но в 85-ата Мичел Вайзер изравни за „аспирините“.

Това бе най-добрият мач за Лудогорец досега в групата на Лига Европа, но и в него победата избяга.

Байер Леверкузен води в групата с 10 точки, пред Цюрих с 9, АЕК Ларнака с 5 и Лудогорец с 3 точки. В последния си мач Лудогорец ще приеме Цюрих в Разград на 13 декември. Кипърският АЕК победи в другия мач като гост Цюрих с 2:1 /Апостолос Яну в 38-ата и Иван Тричковски в 85-ата вкараха за АЕК, а Селим Хелифи в 74-ата бе точен за Цюрих/.

Марселиньо: Леверкузен имаше късмет

Дяков: Това беше най-добрият ни мач в Лига Европа

Тони Здравков: Голът на Леверкузен заслужаваше да влезе

Голмайсторът на Байер: Закономерно равенство

Херлих: Лудогорец бе опасен, целта ни е първото място

Лудогорец излезе с променен състав и различна от обичайната схема /3-5-2/, с която миналата година отборът надви при Димитър Димитров Брага като гост с 2:0.

Както и сподели предварително, Антони Здравков бе предпочел да направи ротации в състава си за двубоя, който бе само за престиж.

Мачът започна с два сравнително опасни удара на Лукас Аларио, но и в двата случая аржентинецът не успя да намери вратата на Лудогорец.

Привидно домакините имаха инициативата, но пък лудогорци опитваха нелоши контри, на които липсваше точност в завършващия удар.

Играта като цяло се развиваше спокойно, като чистите ситуации липсваха и пред двете врати.

Равностойната първа част завърши с пряк свободен удар в полза на „аспирините“, от който Арангис не успя да се възползва и изпрати топката над вратата – 0:0 до почивката.

Втората част започна с две добри атаки по крилата за немския тим, но ударите на Шрек и Бейли бяха неточни.

По-активният отбор определено бе този на „аспирините“, но и на тях им липсваше точност в завършващия удар.

В 56-ата минута страхотно силен удар отправи Вендел отдалеч, но Ренан направи чудесно спасяване, след като секунди преди това не боксира особено удачно. 

В 66-ата минута Аларио изпревари своя съотборник Паулиньо при опасна атака за Леверкузен, но самият той не се справи и не стигна до удар към вратата на българите. 

Но на терена за Лудогорец се появи Марселиньо на мястото на бледия Жоао Пауло и това веднага се усети.

Най-напред Марселиньо изведе прекрасно Швиерчок, но полякът, сам срещу вратаря, не успя да го преодолее.

В 69-ата минута комбинацията се получи в обратен ред – Швиерчок към Марселиньо и бразилецът копна технично топката над Йозджан за 0:1.

В 85-ата минута обаче Байер изравни. Ренан не се намеси сигурно, боксира топката, но близо до себе си и от много малък ъгъл Мичел Вайзер успя да вкара невероятен гол за крайното 1:1.

10 снимки

БАЙЕР ЛЕВЕРКУЗЕН - ЛУДОГОРЕЦ 1:1

0:1 Марселиньо 69, 1:1 Мичел Вайзер 85

БАЙЕР /4-1-3-2/: 28 Рамазан Йозджан, 3 Рецос /34-Баумгартлингер/, 6 Драгович, 7 Паулиньо, 9 Бейли, 11 Кисе Телин, 13 Аларио, 18 Вендел, 20 Арангис /62-Ларс Бендер/, 23 Вайзер, 30 Шрек /72-Хаверц/

ЛУДОГОРЕЦ /3-5-2/: 33 Ренан, 5 Георги Терзиев, 90 Рафаел Форстър, 30 Козмин Моци, 4 Сисиньо, 8 Лукас Саша, 18 Светослав Дяков, 44 Яцек Горалски, 88 Вандерсон, 70 Якуб Швиерчок /82-Антон Недялков/, 37 Жоао Пауло /63-Марселиньо/. Старши треньор - Антони Здравков

СЪДИЯ: Йоост ван Зуйлен /Хол/

СТАДИОН: "БайАрена"