Победата над Шахтьор Солигорск бе 15-а за Лудогорец като гост в евротурнирите. "Орлите” вече са на второ място сред българските клубове за всички времена по успехи на чужд терен. С успеха над тима от Беларус в Белград Лудогорец изпревари Левски и Литекс, които имат по 14 победи извън България в мачове от евротурнирите. Първи е ЦСКА с 28 победи от 120 гостувания. Голът на Кирил Десподов във вратата на Шахтьор пък бе под номер 60 за Лудогорец при гостувания в Европа. Балансът на тима от Разград на чужд терен включва още 15 равенствата и 21 загуби.
 
Освен това Белград продължава да е най-щастливият град за Лудогорец в Европа. „Орлите” изиграха четвърти евромач (и четирите бяха реванши) в сръбската столица и за четвърти път елиминираха своя противник. Балансът е три победи и една равенство, а отстранените отбори са Партизан (два пъти), Цървена звезда и Шахтьор Солигорск.
 
Валдас Дамбраускас пък е вторият чуждестранен треньор на Лудогорец, който започва с две победи и две сухи мрежи, начело на тима в Европа. Първият бе Пауло Аутуори през 2018-a. Бразилецът победи северноирландския Крусейдърс със 7:0 и 2:0./"Мач Телеграф"
 
Още новини четете в днешния брой на "Мач Телеграф"