Днес Лудогорец ще научи съперника си за плейофния кръг в Лига на конференциите. След 15.00 часа в швейцарския град Нион ще се изтегли жребият за директните елиминации в третия по сила европейски  турнир на УЕФА.
 
Участие в него ще вземат завършилите на второ място отбори в своите групи, както и заелите трето място в групите от Лига Европа. Победителите от съответните двойки ще играят на 1/8-финалите от третия по значимост турнир на европейската футболна сцена. Там вече ги очакват отборите на Лил, Макаби Тел Авив, Виктория Пилзен, Клуб Брюж, Астън Вила, Фиорентина, ПАОК и Фенербахче.
 
Към Лудогорец се присъединяват тимовете на Слован (Братислава), Гент, Динамо (Загреб), Бодьо/Глимт, Легия (Варшава), Ференцварош и Айнтрахт (Франкфурт), които бяха подгласници в своите групи в ЛК.
 
Шампионът на България ще се изправи между един от следните съперници , отпаднали от Лига Европа - Олимпиакос, Аякс, Бетис, Щурм (Грац), Роял Юнион СЖ, Макаби Хайфа, Сервет и Молде.
 
Лудогорец ще бъде поставен и ще домакинства във втората среща на 22 февруари 2024 г. Седмица по-рано разградчани ще гостуват.