Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев коментира утрешния жребий за плейофния кръг в Лигата на конференциите (15:00 часа).

Шефът в разградския клуб каза, че иска възможно най-силния съперник и допълни, че входящи трансфери няма да се правят на всяка цена.

Шампионът на България ще се изправи срещу един от следните съперници - Олимпиакос (Гърция), Аякс (Нидерландия), Бетис (Испания), Щурм Грац (Австрия), Унион Сен-Жилоа (Белгия), Макаби Хайфа (Израел), Сервет (Швейцария) и Молде (Норвегия).
"Беше доста турбулентна година и двулика по отношение на нашето представяне в европейските клубни турнири. Понесохме и доста критики, къде заслужени, къде не. Спечелихме титлата и купата, класирахме се за Лигата на конференциите, победихме Аякс и Фенербахче, направихме вълнуващи мачове.

В Лудогорец умеем бързо да се справяме с кризите, което е добра отличителна черта на един опитен клуб. Тази година бяхме под доста сериозно напрежение и бяхме колебливи. Не допуснахме срив с последствия за клуба", сподели той пред БНТ.

"Конкретно име не бих казал, но си пожелавам възможно най-силния от потенциалните съперници, защото когато се готвиш за голям мач срещу именит съперник, тонусът е съвсем различен в клуба. Ако искаме да стигнем далеч, то е ясно, че ще срещнем сили съперници", допълни той относно предстоящия жребий за плейофния кръг на Лигата на конференциите.

"Лудогорец продава добре. Към играчите ни има интерес. Нормално е, ако постъпи оферта, която да удовлетворява клуба и играча, да последва трансфер. В момента съставът е доста добре комплектуван и входящи трансфери няма да правим на всяка цена", допълни той.

"Виждам сериозен потенциал в Ботев. Левски е силен съперник, с когото всеки трябва да се съобразява. Не само Левски и ЦСКА са ни основни съперници, има и други отбори. Предстои интересна пролет", сподели Петричев относно българското първенство.