Локомотив Пловдив ще търси нова победа в срещата-реванш от втория квалификационен кръг в турнира Лига Европа слещу Спартак Търнава. Днес, от 21:45 часа, носителят на Купата на България гостува на словаците, след като спечели домакинството си на "Лаута" с 2:0. Срещата може да наблюдавате в пряко предаване в ефира на DIEMA SPORT и минута по минута на GONG.BG.

"Смърфовете" ще имат наглед тежък мач, за да запазят преднината си от два чисти гола на стадион "Антон Малатински", който изживя една вълнуваща евровечер срещу босненския Радник (Биелина). 

В средата на месец юли момчетата на наставника Рикардо Шеу отново бяха в губеща позиция и отново със същия резултат, но успяха да заличат пасива си от два гола и да елиминират съперника си след изпълнение на дузпи.

Момчетата на Бруно Акрапович могат единствено да си вземат поука от крайния резултат между Спартак (Търнава) и Радник (Биелина) и да подходят към мача максимално концентрирано, което беше заявено и от наставника на "смърфовете". 

Самият Акрапович определи предстоящия мач като изключително тежък за неговия тим, но и изрази своето убеждение, че Локомотив няма да допусне подценяване на ситуацията.

Само преди седмица пловдивското Локо впечатли цяла България с успеха си с 2:0 над Спартак на "Лаута" с две попадения от дузпи на капитана Димитър Илиев и суха мрежа за Мартин Луков. 

Спартак загуби последния си шампионатен мач срещу Жилина с 4:2, но със сигурност и словаците ще търсят успех и то с ранен гол.

Вероятни състави:

Спартак Търнава: Русов, Оршула, Месик, Митря, Захуменски, Дангубич, Халилович, Тешия, Ловат, Таварес, Кесел

Локомотив Пловдив: Луков, Петрович, Езе, Томашевич, Карагарен, Умарбаев, Ожболт, Витанов, М. Цветанов, Аралица, Д. Илиев
 
Съдия: Ерик Ламбрехтс (Белгия)
Стадион: "Антон Малатински, Търнава