Сериозен кадрови проблем е изникнал пред спортно-техническия щаб на Локомотив Пловдив преди най-трудните мачове от началото на сезона. В събота черно-белите гостуват на шампиона Лудогорец, след което приемат английския Тотнъм  в мач от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Вчера стана ясно, че наставникът на пловдивчани Бруно Акрапович няма да може да разчита на един от основните си защитници.

Централният бранител Давид Малембана е с увреден менискус и ще се подложи на операция. Това означава, че той ще пропусне мачовете до края на есенния дял на първенството. Националът на Мозамбик се върна с травма след карантината и не успя да се възстанови, като дори пропусна финала за Купата на България срещу ЦСКА.

Контузията на Малембана форсира привличането на Крис Гомес, който кара проби в Локо от две седмици и игра в контролата срещу Миньор. Французинът ще подпише договор в близките дни, пише Марица.

Преди да се озове на "Лаута" Гомес, е бил за кратко във втория отбор на ПСЖ.

Съвсем минимални са шансовете на другия каращ проби при черно-белите да подпише договор. Бекът Луан Габриел не е впечатлил с изявите си в спаринга с перничани, а и в тренировките. По всяка вероятност той ще бъде отпратен да си търси късмета другаде.