Ще се вдигне ли ЦСКА за Скопие? Този въпрос си задават феновете след безличното представяне срещу Локомотив Сф. „Мач Телеграф“ се свърза с един от любимците на Сектор "Г" от миналото Красимир Чомаков, който сподели очакванията си за срещата с Македония Гьорче Петров и разкри рецептата за успех на „червените“.

Красимир Чомаков Локомотив Пловдив ЦСКА

източник: Антон Узунов

„ЦСКА в никакъв случай не е окомплектован. Има контузени и невъзстановени играчи, а Саша Илич ще търси най-доброто, с което разполага в момента. Потенциалът е по-голям от това, което се показа в контролите и резултатите, които се постигнаха в тях, както и тези от мачовете в първенството. Да не забравяме, че срещу ЦСКА всеки играе на максимум и футболистите трябва да са два пъти по-мотивирани и по-силни, за може да има успехи. Чака ги много работа. Илич, предполагам, че дава правилните указания и набляга върху тези елементи, които има нужда самия отбор.
 
Новите попълнения имат потенциал и могат да помогнат на „червените“. Добри футболисти са и силно се надявам да успеят да направят разликата и в предстоящият мач с Македония ГП, както и тези след него. ЦСКА има нужда от играчи, които правят разликата. Време за адаптация няма - който дойде на „Българска армия“, трябва да е готов във всеки един момент да помогне на отбора. Визитката на Назон е добра и силно се надявам да успее да се наложи в тима и да замести подобаващо Жорди Кайседо“, заяви Чомаков, който бе част от щаба на Стамен Белчев и Бруно Акрапович през сезон 2020/2021.
„Според мен може да се търси подобрение във всяка една линия – с качествени попълнения, които да са достойни да носят „червената“ фланелка. Всеки отбор и треньор иска да разполага с възможно най-много класа. Това, което липсва, е индивидуална импровизация на дадени футболисти. Надявам се Саша Илич да направи така, че ЦСКА да бъде по-силен и по-компактен. Това не е никак лесна задача. Срещу Македония ГП вярвам в успеха на „червените“, но той няма да дойде лесно.
 
Силите са изравнени, няма какво да се лъжем и вярвам, че играчите ще подходят максимално концентрирано. ЦСКА ще продължи, но това ще се случи след много тичане, борба и себераздаване по терена. Не мисля, че „армейците“ има от какво да се притесняват. Единствено от себе си, ако излязат разконцентрирани и подценят Македония Гьорче Петров. Трябва да внимават с всичко, никога не бива да подценяваш противника, концентрацията и един добре организиран план от треньора е ключът към успеха“, заяви той.