Ръководството на Левски излезе с официално съобщение, свързано с инцидентите с фенове на клуба в Хърватия. От клуба благодариха за бързите действия и споделят, че са взети мерки за безопасността на феновете.

Извънредно: Има пострадали фенове на Левски в Хърватия

Ето съобщението:

Уважаеми привърженици,

Предстоящият мач между Хайдук и Левски от втори предварителен кръг на Лига Европа беше съпроводен с неприятни инциденти. Вчера от български журналисти и нашата делегация в града беше получена информация, че е имало няколко ситуации в Сплит, при които наши привърженици са били провокирани и атакувани от фенове на Хайдук. В резултат на това местните власти са ограничили значително придвижването на българската група из града.

В ранните часове на днешния ден в град Задар (на около 150 км. от Сплит) също е имало инциденти. Наши привърженици са били атакувани от фенове на Хайдук. В следствие на атаката е бил опожарен и автомобил на български граждани. Това е довело до конфликт, в резултат на който над 20 наши привърженици са временно задържани в Задар. Има и пострадали фенове, които са били откарани до местната болница.

Клубът иска да благодари за бързите действия на Външно министерство, Посолството на Република България в Хърватска, представителя на българската полиция, който пътува с нашата делегация, както и на собствената ни делегация. Предприети са мерки нашите привърженици да бъдат защитени и да им бъдат осигурени необходимото отношение и условия. Очакваме в ранния следобед те да бъдат освободени.

За този инцидент официално сме уведомили Хайдук и сме настояли да публикуват публична позиция, осъждаща агресивното и провокативно поведение спрямо българската група. За тези събития е уведомен и делегатът на УЕФА за мача.

Очакваме след провеждане на техническата пресконференция днес, да бъде оповестена допълнителна информация относно мерките свързани с посещението на мача довечера.

Има ли Левски сили за повече? Следва предизвикателството Хайдук