Тежка нощ за част от привържениците на Левски, които са в Хърватия, за да подкрепят "сините" в днешния първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу Хайдук в Сплит.

По информация на Дарик радио има проблеми с привърженици на Левски, които са в град Задар, на около 150 километра от Сплит.

Напрежение в Сплит преди Хайдук - Левски

Част от феновете, членове на Националния фенклуб на привържениците, са имали сблъсъци с местни запалянковци, които са пътували до там, за да търсят конфликт.

Има запалена българска кола, по информация на Дарик. Автомобилът е на пет момчета, които са се опитали да си спасят документите от него, но са пострадали от огъня и по-късно са били настанени в болница.

Има и момче със счупена глава. Човекът също е откаран болница. Така общо шестима българи са настанени в болнично заведение.

Около 20 български фена пък са в ареста.

В Хърватия: Левски скача за много пари срещу Хайдук

"В Задар сме, за да може от тук да пътуваме и да подкрепим Левски в Сплит. Полицията не успя да се справи с обстановката и на нашите момчета сигурно ще бъдат повдигнати обвинения", са част от думите на председателя на Националния фенклуб на Левски Степан Хиндлиян.

Консулката на България в Хърватия ще отиде на място в Хърватия. Хората от пострадалата кола и момчето със счупена глава са в болница с полиция. Напрежение има и в самия Сплит, където отделни групи фенове търсят привърженици на Левски за саморазправа.

източник: Фейсбук