Отборът на Левски гостува на Апоел Беер Шева в мач от третия квалификационен кръг на Лига на конференциите. Срещата е тази вечер от 20:30 часа и може да я гледате пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg също ще проследим мача на живо.

Наставникът на българския тим Николай Костов ще бъде лишен от услугите на двама от основните си бранители в лицето на Кристиан Димитров и Жереми Петрис. Защитниците лекуват различни травми и не могат да бъдат на разположение на своя наставник.

В лагера на домакините пък напрежението взе връх, като в навечерието на двубоя двама от футболистите на израелците се сбиха, като единият дори бе отстранен от състава.

Още по темата:

Костов: Очаквам добър резултат

Кокала даде рецепта за успех над Беер Шева

Марин Петков: Ако мога, ще вкарвам във всеки мач

До този момента Левски се представя отлично в Европа, въпреки противоречивите двубои в родния шампионат. „Сините” отстраниха безпроблемно в предишния кръг северномакедонския Шкупи след две победи.

Апоел е един от силните тимове в Израел. Но за последно е бил шампион през 2018 г, я миналите два сезона се задоволи със сребърните медали.

В предишния кръг от пресявките на Лига на Конференциите евреите елиминираха литовския Паневежис, след като го победиха с 1:0 у дома и 1:1 като гост в реванша. В тима играе българинът Йоан Стоянов, който е в Израел от дете и няма нищо общо с българския футбол като израстване и формиране.

Преди тези два мача Апоел допусна тежка загуба с 1:6 от шампиона Макаби Тел Авив за местната Тото Къп.

Победителят от този двубой ще срещне елитния немски Айнтрахт Франкфурт в плейофния кръг.