От европейската футболна централа (УЕФА) допуснаха сериозна грешка, като оставиха отборът на ЦСКА извън жребия за третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Това става ясно от публикациите, показваща разбивките на отборите по групи, разделящи поставените и непоставените отбори в официалния сайт на централата.

Вместо двойката ЦСКА – Македония Гьорче Петров в публикацията на УЕФА два пъти фигурира сблъсъкът между Левски и ПАОК. Двойката между „сините“ и гръцкия тим е сред поставените в групи 3 и 5. Това постави под въпрос кои всъщност са вероятните съперници на „червените“ при успех над носителя на купата на Северна Македония и кои са тези на „сините“ при елиминиране на гръцкия тим.

УЕФА Лига на конференциите - Левски и ЦСКА

източник: www.uefa.com

Третият български тим Ботев Пловдив и кипърският АПОЕЛ Никозия са сред поставените отбори в група 4.

При непоставените в група 3 са Дънди Юнайтед (Шотландия) и двойките Погон Шчечин (Полша) – Брьондби (Дания), Сейнт Патрикс (Ейре) – Мура (Словения) и Сейнайоки (Финландия) – Лилестрьом (Норвегия). В група 5 са Лугано (Швейцария) и двойките Кайрат Алмати (Казахстан) – Кишварда (Унгария), Арис Лимасол (Кипър) – Нефтчи Баку (Азербайджан), Велес (Босна и Херцеговина) – Хамрун Спартанс (Малта), Расинг Унион (Люксембург) – Чукарички (Сърбия).

УЕФА Лига на конференциите - Левски и ЦСКА

източник: www.uefa.com

Счита се, че мястото на двойката ЦСКА - Македония Гьорче Петров трябва да е сред поставените в група 5, но за момента това не е отразено в сайта на УЕФА. Ако това бъде потвърдено, то наставникът на „червените“ Саша Илич може да срещне бившия си тим Чукарички в третия квалификационен кръг.

Вероятните съперници на Ботев (Пловдив), записани при непоставените в група 4, са двойките Ружомберок (Словакия) – Рига (Латвия), Кизилжар (Казахстан) – Осиек (Хърватия), Викингур (Фарьорски острови) – Дунайска Стреда (Словакия), Гзира Юнайтед (Малта) – Раднички (Сърбия), Гомел (Беларус) – Арис Солун (Гърция).

 Жребият за третия квалификацонен кръг ще бъде изтеглен в в централата на УЕФА в Нион в понеделник (18 юли), от 15:00 часа българско време.