Голямата цел пред Левски е да изгради още по-силен отбор, за да продължи с добрите резултати в европейските клубни турнири. Това беше важният акцент в изказването на Николай Костов след поражението с 0:2 от Айнтрахт Франкфурт в плейофа от Лига на конференциите.

„Сините“ отпаднаха от третия по сила европейски клубен турнир с общ резултат 1:3, а Костов призна, че играта на отбора му при визитата не се е получавала.

„Бяхме надиграни през първото полувреме, след като дадохме инициативата на противника през второто, за да се отбраняваме по-добре. Не ни се получи днес, губихме лесно топката. Нямахме добър контрол върху нея. Няма да криткикувам нашия отбор, но може би това са нашите възможности на този етап. Мисля, че Айнтрахт е по-добрият от нашия и трябва да го приемем. Бяха по-бързи, по-добри с топката. Създадоха много ситуации, макар да нямаха чисти. Разчитахме на контраатака през второто, но не ни се получи да удържим и да влезем в продължения. Бях предвидил смени за тогава, но това е футболът“, започна Костов в Германия.

start-photo.bg
49 снимки

„Ние играхме още през първото полувреме с дълги пасове, което не беше предвидено от нас. Такава беше нагласата на нашите защитници явно. Не излизахме добре от пресата, бързо се освобождаваха те от топката и не ни се получи просто играта. Това е“.

„До голяма степен успяха да ни неутрализират, тъй като нападателите ни бяха така. Изключение бяха последните минути. Имахме възможност за контраатаки през първото полувреме, но като цяло количеството на атаки от нас беше слабо. Отборът мисли за титлата. Ако днес не ни се получава, то и в България ще има такива мачове. Не може винаги да побеждаваш. Въпросът е да запазим играта си и да разчитаме на нашия футбол. Искаме на тренировките всички играчи да участват дейно в защита и атака“, продължи треньорът на Левски.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

„Искам да благодаря на феновете, от името на клуба, отбора. Много е приятно, че имахме такава подкрепа на терена на Айнтрахт. Апелът ни е да продължават, тъй като се целим в шампионата, а там вече сме догонващи“, каза той за феновете.

„Очаквах да стигнем толкова напред в Европа. Въпросът е да направим така следващият сезон да бъдем още по-силни. Това е целта и да изградим отбор, който да побеждава“, завърши Николай Костов.