Футболистите на ЦСКА, които тази вечер ще излязат в реванша за Лига Европа срещу Рига на стадион "Сконто" твърдо ще се чувстват в свои води, що се отнася до фенска подкрепа от трибуните.

Очакваните близо 200 родни привърженици на ЦСКА ще подкрепят отбора, но от другата страна домакините ще разчитат на не повече от няколко стотин зрители. Едва ли общо на стадиона ще има повече от 1000 души публика тази вечер.

Средната посещаемост на домакинските мачове на ФК Рига е около 250-300 зрители, такава е цифрата и на последните двубои, въпреки, че отбора  е в серия от пет поредни победи и се намира на второ място във временното класиране. Няма как изведнъж за европейския дебют на родна сцена да дойдат много повече. За сметка на това червените фенове, въпреки не толкова лесно достъпната локация вече се усещат като присъствие в столицата на Латвия.

Много от тях дойдоха с директен полет от Бургас вчера, днес се очакват още стотина фена на ЦСКА, които ще дойдат от Англия. Полетите между Лондон и Рига са на изключително атрактивни цени и това дава възможност на много наши сънародници на Острова да дойдат и да подкрепят ЦСКА в този мач.

Наставникът на ФК Рига Виктор Скрипник призова вчера на пресконференцията преди последната тренировка за повече подкрепа от трибуните, като заяви, че във всеки случай това дава повече шансове за неговия отбор и ще вдъхнови играчите му.

Стадионът на вече банкрутиралия и несъществуваащ Сконто се използва от няколко латвийски отбора в европейските им мачове, от ФК Рига в местното първенство, както и от националния тим на Латвия от близо 20 години.

Мачът между ФК Рига и ЦСКА е от 19.30 часа. За вас ще го следим минута по минута на GONG.BG, а ще можете да го гледате директно по DIEMA SPORT. Онлайн-излъчването му ще е на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA.

Ники Александров, специален пратеник на Gong.bg в Рига