Популярният ММА боец – Деян Топалски, известен с пристрастията си към ЦСКА, също не пропусна да коментира екшън сцените, белязали плейофа между „червените“ и Базел в четвъртък вечер.

ЦСКА спечели с минималното 1:0, но срещата ще бъде запомнена и с физическите сблъсъци в Сектор Г на Националния стадион „Васил Левски“.

Публикуваме написаното от Топалски без редакторска намеса:

Забавих се с този коментар, тъй като исках цялата помия да се излее от устите на видели - невидели ,чули - недочули, помирисали , надушили и въобще достигнали до „истината“ по всякакви начини.

Преди всичко искам да кажа , че не толерирам насилието ( особено над наши ) в сектора. За жалост обаче , злото е сторено , но ако интелектът Ви е малко повече от този на средностатистическия човек, то първото , което трябва да се запитате е : какво провокира тези ексцесии? Моля Ви , спрете да четете сега, помислете си по този въпрос и след като стигнете до вашият отговор, запазете го в главата си и чак след това продължете с четенето!

Започвам от далеч:

Започнах да тренирам Киокошин Карате на 10. Бях 4ти клас и когато влезнах в залата по карате ми направи впечатление белите кимона на всички трениращи и различните цветове на коланите им . По-късно разбрах , че това има нещо общо с уменията, старшинството , отдадения труд на развитието и усъвършенстване на карате. Разбрах какъв е реда в залата – белите колани гледаха цветните колани като по-големи братя - слушаха ги , изпълняваха и се опитваха да попият от знанията им , за да се оцветят и техните колани с времето.

20 години по-късна , като вече утвърден шампион по кикбокс , национален състезател, професионален ММА боец и т.н. ,изживях същото , когато влезнах в залата по Бразилски Джиу Джитсу като бял колан , търсейки развитие в ММА. Нямах проблем с егото на състезател – шампион в спорта си . Сложих белия колан и почнах да се уча от сини ,лилави , кафяви колани , които бяха много по-знаещи от мен . Лека по-лека коланът ми се оцвети…

Да погледнем сега старшинството в армията –редникът (еквивалент на белият колан в карате) е най-първото стъпало в армията, на него общо взето нарежда всеки и той изпълнява. Изпълнява безропотно и точно , защото дисциплинарните нарушения се наказват в пъти по-тежко , отколкото в цивилното общество. Редникът се стреми да се издигне , да стане ефрейтор , отново спазващ същия кодекс и т.н. , докато един ден , след много труд, пот , лишения , себераздаване и саможертва стане генерал!

Следите ли ми мисълта все още? Продължаваме!

Сега да си поговорим за Сектор Г.

Сектор Г не е обикновена бетонена трибуна със седалки. Сектор Г е ултрас-сектор , не просто място да си прекарвате неделния следобед. Сектор Г , както доджото по карате или войската, е социална група , в която важат мноооого подобни правила , като тези в другите две. Има някакво старшинство, базирано на приноса към идеята, базирано на отдаденост, любов , себедоказване , саможертва и т.н. Разбира се най-отпред седят тези , които са дали най-много. Не само време. Тези , заради които Сектор Г е номер 1 в България, благодарение на които снимките от нашите хореографии са давани за пример по цял свят. Тези , които се грижат винаги да сме на висота - Вие винаги да сте на висота, защото и Вие сте в сектор Г и Вие сте едни от тия хора, от Сектор Г! Вие сте сектор Г! И когато лидерите на всички тези фракции в сектора, а те не са една и две, всички тези фракции на „организираните“ фенове , седнат и ЗАЕДНО решат каква политика ще има сектора ,в борбата си за ЦСКА, тогава Вие, не , не Вие –НИЕ , които сме по-ниско в йерархията и сме дали своето мнение , сме длъжни да се съобразим с решението на масата от хора, дали и направили за Сектор Г и ЦСКА много повече от нас! Да всички можем да изразим мнение, да го споделим с братята си , но сме ДЛЪЖНИ да се съобразим с крайното решение!

Случилото се на мачът с Базел е продиктувано от факта, че хора, които им се иска да са ултраси , ама нямат нито топките , нито качествата, нито познанията , нито силата, нито интелекта поведоха стадото и потъпкаха всичко за което Сектор Г се бори! Този бойкот не го правим , защото ни е приятно да сме пред телевизорите, разберете! Всички страдаме , че не можем да сме в сектора, че не сме вътре. Дъщерята на наш брат се разплака , че трябва да гледа мача на Дървеното , а не от трибуната , но разбира , че имаме цел , която трябва да постигнем! Че ние трябва да събудим това ръководство! НЕ да го ИЗГОНИМ , да го СЪБУДИМ !!!! Да спрем да си „играйкаме“ и да почнем да се борим истински! Това ръководство трябва да разбере , че без Нас , те не се различават по нищо от другите средняшки отборчета! Без публиката те са нищо! Всеки един от Вас може да разбере какви са причините и исканията ни , които целим да удовлетворим посредством този бойкот , ако си направи труда да прочете декларациите на сектор Г , няма да преразказвам и това!

Болно ми е , че се стигна до тези сцени! Боли ги обаче и хората, които са отдали живота си на ЦСКА и дават всичко от себе си ЦСКА да успее, да пребъде и да е на върха! Боли ги зверски , когато други хора, без умисъл , просто от недомислие , се изпикават върху труда им и всичко , което се опитват да постигнат за доброто на ЦСКА! Извинявам се на всички пострадали , ако има такива, от мое име и от името на всички мои братя , които са се опитали да спасят борбата си за едно по-добро бъдеще на ЦСКА!!!! Не това е начина- да! ИЗВИНЯВАМ СЕ! Но стореното - сторено , сега е време да вървим напред!

Не ни предавайте! Не ни оставяйте! Преглътнете Егото си и подкрепете борбата Ни, защото вярвам само това е пътят да помогнем на нашия клуб ! А , като ултрас-сектор – това е нашата единствена мисия! ВИНАГИ ВЕРНИ!

П. П Тук искам да кажа нещо, което е само и единствено Моя теза. Не задължава с тази теза нито Сектор Г, нито моята група Анималс!

След финала за купата, след това "полягване" на вечния враг, след този подарен меч от ГГ на Наско Раев заради тяхната голяма дружба, аз си обещах, че няма да стъпя на мач, докато тоя отбор не ми се извини за тази мерзост с разгром над Левски!!! Не ми дреме дали бойкота ще бъде свален от Сектор Г, моят личен бойкот ще падне след като Сектор Г официално прекрати своя И ЦСКА покаже сърце и победи врага!

По унизен от финалът за купата аз не съм бил никога и няма да го прегърна току - така!