ЦСКА ще се изправи срещу победителя от двубоя Апоел Хайфа - Аталанта в плейофния кръг на Лига Европа, ако успее да отстрани датския гранд Копенхаген в третия етап на надпреварата. Това отреди тегленият днес жребий в Нион.

„Червените“ се изрпавят срещу Копенхаген на стадион „Васил Левски“ в четвъртък, докато реваншът в Дания е на 16 август.

Евентуалните мачове от плейофите пък ще се състоят на 23-ти и 30-август, а в последния ден от месеца е жребият за груповата фаза на Лига Европа.

Ако българският тим стигне до пелейфната фаза то той ще бъде гост в първия мач, а на реванша ще приеме своя противник на Националния стадион „Васил Левски“.

В предишния кръг израелският Апоел се справи с исландския ФК Хафнарфьордур след обща победа с 2:1, докато елитният италиански Аталанта нямаше проблеми срещу ФК Сараево. Тимът от Бергамо отстрани своя противник с общ резултат 10:2, въпреки че двубоят в Италия завърщи без победител – 2:2.

ЦСКА пък отстрани австрийския Адмира Вакер, записвайки две победи.

Другите евентуални съперници на ЦСКА в плеофите на Лига Европа бяха тимове като Аполон (Кипър), Динамо Брест (Беларус), УФА (Русия), Прогрес (Люксембург), Слован Братислав (Словакия), Рапид Виена (Австрия).