Помощник-треньорът в Берое Ивайло Йорданов призна, че домакинското равенство 1:1 срещу ХИК Хелзинки от втория квалификационен кръг на Лига Европа е неприятен резултат, но в никакъв случай отборът му няма да играе като обречен в реванша.

Финландците пропътуваха 3000 км и съумяха да открият към края на първата част чрез Алфредо Морелос. Малко след началото на втората част Веселин Пенев изравни след статично положение и така остави надеждите на старозагорци живи.

„Направихме един много добър мач. Всички футболисти се раздадоха, за което им благодарим от треньорския щаб. Надявам се и зрителите да са останали доволни. Резултатът не е приятен, защото получихме гол на чужд терен, но това не значи, че няма да отидем във Финландия, за да търсим резултат, който да ни позволи да продължим по-напред", обобщи Йорданов.

„Както винаги съм казвал не мога да отличавам един или друг играч. За мен е важно отборът да играе добре като цяло. Един или двама играчи не решават даден мач. Достатъчно е отборът да се представи добре. Искаме да работим като едно цяло. Стремим се към това.“

„В моята кариера и като футболист и като треньор не съм коментирал съдиите. Няма да го направя и сега. Има си делегат на УЕФА, който да прецени дали се е представил добре или не. Ние не трябва да очакваме помощ от съдиите. Ние трябва да играем нашата игра.“

„Само Венцислав Василев има някаква лека травма. Изпитва болка и бе сменен. Докторът ще го прегледа утре, защото не може веднага след мача да прецени какво е състоянието на Венци", завърши Йорданов.


Кадрите са предоставени от Beroe TV