Един от най-опитните в състава на ЦСКА – Амос Юга, даде интервю пред клубния сайт, в което си припомни гръмката победа с 3:1 над Базел „Санкт Якоб Парк“ преди 2 години. „Червените“ се срещат с добре познатия си швейцарски противник на същата фаза сега, но в третия по сила евротурнир – Лигата на конференциите. Африканският халф говори и по други теми пред канала на тима от Борисовата градина, като сподели впечатленията си от наставника на тима Саша Илич и разкри как гледа на играта с течение на времето.

“Радостта след победата...всички бяха много щастливи. Точно бях дошъл от предишния си клуб и два месеца след моето пристигане, вече бях в групите на Лига Европа. Бях страшно щастлив, спомням си видеото от съблекалнята, всички бяха щастливи. При прибирането в София, феновете ни чакаха на летището – беше невероятно“, спомни си за двубоя с Базел Юга.

„Дори краят на миналия съзон със загубения финал...целият втори полусезон не беше добър. Но сега сме с нова нагласа, имаме и нов треньор. Дори когато не играем добре, се борим и личи друг манталитет. Всички се движим като едно, трябва да съхраним това. Саша Илич има победен манталитет, включително на тренировка. Като играем игра с голове, той винаги иска да побеждава, пренася това и на нас“.

„Може да имаш всичко във футбола, но най-труден е интелектът. Не може да разчиташ само на качества, трябва да разузнаеш опонента. Като бях малък ми правеха впечатление финтовете и триковете, но сега не гледам играта като дете, а като треньор. Ако отбор вкара, не ме интересува дали голът е красив. Интересува ме какво движение е направил и защо противникът го е допуснал. Новият треньор вярва в мен, предизвиква ме, и ми казва, че съм от лидерите и трябва да поема отговорност. Това за мен е напрежение в положителен смисъл“.

„Тук съм от 3 години почти, на почти 30 съм също. Млад отбор сме и е работа на мен, Юрген, Бусато, да помагаме. Предстои плейоф, знаем, че са два мача и от тях зависи половината сезон. Като подписах с ЦСКА, дойдох за тези мачове. Сега Базел има друг отбор, ние също имаме друг отбор. Играем два мача и това също е различно. Изобщо няма да мотивираме отбора – плейоф е, Базел е, няма нужда от повече мотивация. Не ме интересува дали ще е 1:0 или 3:2, трябва да победим и да се класираме за групите. Когато си спечелил на плейоф в последните 2 години, си по-уверен. Разбира се, че има напрежение – отново в положителен смисъл. Трябва да внимаваме с Базел, но трябва и да влезем на 100% в двата мача“, заяви Юга.