Лудогорец посреща Шамрок Роувърс в първи мач от втори квалификационен кръг на Шампионската лига. Срещата е тази вечер от 20:45 часа на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград и ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT 3, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от нея. 
В първия кръг българският шампион отстрани черногорския първенец Сутиеска Никшич с общ резултат 3:0. Шампионът на Ирландия пък се справи с малтийския Хибърниънс със същия общ резултат, след като си свърши работата още в първия мач.
 
Добрата новина за "орлите" е, че Кирил Десподов, е възстановен и ще бъде на линия за днешния сблъсък. До последно под въпрос за двубоя е единствено Клад Гонсалвеш. В групата за днешния мач изненадващо попадна испанският нападател Ихинио Марин, който замени продадения Шакил Пинас.
 
„Има голяма разлика между Шамрок и Сутиеска. Играят в различни системи. Ирландците са много агресивни у дома с много играчи напред и трима отзад. Те ротират много в атакуващата част на играта. Разликата е огромна. Ние трябва да се адаптираме, но също така ще се опитаме да наложим нашия стил на игра. 
 
Шамрок е по средата на сезона в местното първенство, но сме ги анализирали и знаем тяхната стратегия когато играят у дома или като гост. Те ще бъдат агресивни, подготвяме се за предизвикателството и трябва да бъдем на високо ниво, за да се справим“, коментира предстоящия съперник наставникът на „зелените“ Анте Шимунджа.
 
Ако елиминират ирландците, разградчани ще играят с хърватския гранд Динамо Загреб или македонския Шкупи в трети квалификационен кръг на най-престижния европейски клубен турнир. При отпадане от Шамрок, Лудогорец ще продължи в третия предварителен кръг на Лига Европа.