Треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа, отдаде нужния респект към предстоящия съперник на "орлите" във втория квалификационен кръг от Шампионска лига - Шамрок Роувърс. Словенецът призна, че ирландците имат предимство от факта, че се намират в разгара на сезона, но предупреди, че разградчани "носят" мисленето си на победител и се надяват да спечелят още първия дуел в Разград.

„Знаем как играят, тяхната стратегия и сме готови за агресията, която ще ни предложат и ще се изправим срещу най-добрия отбор в страната им. Те се намират по средата на сезона и сме ги анализирали и знаем как играят като гост и у дома. Подготовяме се добре и се готвим.

„Те имат повече мачове от тези, които ние сме изиграли, но и ние вече влизаме в мачов ритъм, така че мисля, че влизаме във форма. Щастливи сме, че нямаме нови контузии. Клод е под лекарско наблюдение и се надяваме, че ще се върне съвсем скоро към тренировките. Голяма разлика има от Сутиеска и Шамрок. Ирландците играят в различна система от черногорците и агресивни вкъщи с играчите си напред и трима в защита. Ротират много в офанзивната част на играта, така че разликите са сериозно и е нужно да се адаптираме и да сме готови за идеите им в следващите ни два мача. Мислим за мача утре обаче, след което за следващия. Не се притеснявам, тъй като не „спим“ през първото полувреме. Нормално е, че всички отбори искат да покажат най-доброто срещу нас. Ако гледаме първите и вторите полувремена, ще изиграем повече мачове, така че е важно да се придържаме към плана си във всички минути и да опитаме да бъдем фокусирани в целите си. Най-важно е накрая резултатът за нас, тъй като победният манталитет си го носим.

„Знаем много за Шамрок и на какво са способни. Наясно сме с добрите им страни и слабите им. Ще опитаме да форсираме нашия стил на игра особено при домакинството ни. Двата отбора мислят за себе си и се уважават. Ако гледаме историята на отборите, със сигурност сме пред Шамрок, но уважаваме съперника. Не може да мислим за историята, а за сега. Имаме млад отбор с голям потенциал, но трябва да работим много сериозно, за да покажем най-доброто от себе си. Ако не разузнаем максимално Шамрок, ще имаме проблеми. Това е мач от много високо ниво, в който искаме да продължим напред. Няма лесни мачове. Искаме да постигнем влизане в групите, но футболът е непредвидим. Имаме мачове да печелим преди да стигнем третия кръг. Няма нужда да коментираме третия кръг.