Идването на нападателя Рангело Янга в Левски се оказа само слух. Поне като такъв окачи информацията за пристигането му на "Герена" старши треньорът на настоящия му клуб Астана Роман Григорчук пред казахстанските медии. 

Именно от там и от естонския журналист Кристофър Риив дойдоха новините, че "сините" едва ли не са подписали с тарана и са платили за него сумата от 502 хил. евро. Но за Григорчук това е "един грозен слух", който нямало нужда да бъде коментиран дори. 

"Не знам защо медиите имате нужда да правите такива неща. Понякога ми е много трудно да говоря с вас. Ето, вчера идват и ми казват, че прочели някъде, че Рангело Янга отишъл в друг отбор. В България мисля, че беше. А в същото време той тренира с нас, дойде на вечеря с отбора, шегуваше се. А медиите пишете, че едва ли не всичко било решено и той напускал. Това е някаква пълна излагация."

"Да, аз винаги съм бил на позицията, че ако някой играч има опция пред себе си за друг отбор, той трябва да я използва. А клубът му в такъв случай е задължен да го пусне. Разбира се, вече остава да се договорят двете страни за условията, но никога един играч не трябва да се държи против волята му."

"Такъв е животът на футболиста - ако имаш опция, трябва да я използваш. Но, пак казвам, за да се стигне до такова нещо, първо трябва да се появи такава опция. А сега вие ме карате да коментирам някакви грозни слухове", заяви Григорчук.