Старши треньорът на Левски Петър Хубчев отново намери за какво да критикува тима си, въпреки втората победа над Ружомберок и класирането на „сините” във втория кръг на Лига Европа.

Българският тим отново се наложи с 2:0 и с общ резултат 4:0 се класира за следващия етап.Според Хубчев обаче, отборът му може много повече.

„Да, доволен съм, класирахме се, а това беше целта. Какво да кажа за срещата, имахме късмета да вкараме при първото си положение. Това успокои нещата. Тактически подходихме по друг начин. Това не е мач, в който можем да загубим точки. От тази гледна точка, окей, но има още какво да се желае в играта ни. Видях и вече умора, тъй като залагаме на едни и същи хора,но концентрацията беше на лице”, сподели той след срещата.

„Не сме близо до това, което искам да виждам от Левски. Трябва да държим топката, да бъдем компактни, да бъдем агресивни. Има неща върху, които да работим”, каза още Петър Хубчев.

„Аз малко говорих на тази тема в края на подготовката. Не ме интересува това нещо. За мен е важна тази тренировка днес. Така го мисля и така се опитам да го предам на момчетата. Не ме интересува статистиката и не си я водя. Преди се пишеше едни неща, но аз виждах усърдието в момчетата и за това бях спокоен, колкото може да бъде един треньор”, продължи той.

Петър Хубчев коментира и влиянието на Давиде Мариани в Левски. Швейцарецът отбеляза поредния си гол със „синия” екип. Той вече има четири попадения в три мача за столичани.

„Няма лидер в Левски. Аз не виждам лидер. Мариани е малка важна частица от отбора. Имам забележки и към него. Той е важен, но в никакъв случай не е играчът, около, който да градим отбора. Залагам на отбора, а не на определени единици”, каза специалистът.

Хубчев взе отношение и относно дебютантът Дени Алар, който вкара втория гол в мача.

„Голът си е гол, но вчера Дени Алар бяга 10 км. Той е толкова назад в подготовката, че не може да си представите”, допълни наставникът на Левски.

Още по темата:

Левски влетя във 2-ия кръг на Лига Европа

Хубчев: Не сме близо до това, което искам

Мариани: Подкрепата на децата беше удивителна

Треньорът на Ружомберок: Левски е отбор със самочувствие