Старши треньорът на Берое Петър Хубчев сподели, че неговите играчи не са се уплашили от Брьондби, но са играли с прекомерно напрежение при загубата с 0:1 срещу датчаните в първия мач от втория предварителен кръг на Лига Европа.

"Страх не видях,  само голямо напрежение и притеснение от това, че играем на такъв форум срещу такъв отбор. Страх – в никакъв случай!", коментира наставникът след двубоя, който се реши с късния гол на Мартин Албрехтсен.

"Според мен мач на тактическо надлъгване, за съжаление загубихме заради статично положение. Ние очаквахме да има много такива ситуации, в които играчите на Брьондби щяха да имат предимство заради ръстта си. Да загубим по този начин ме боли повече, отколкото ако бяхме направили 0:0."

"Ние сметки не сме си правили предварително срещу кого и как ще играем. Шансове имаме, няма да отидем като обречени. Трябва да вкараме повече голове, ще видим как ще ги търсим", добави Хубчев.

Ето какво сподели той и на пресконференцията след срещата:

„Тактически това, което бяхме начертали и искахме, се получи в големи периоди от мача. Очаквахме проблемите при статичните положения и за съжаление така се получи. Трябва да признаем превъзходството на Брьондби, но в такива срещи невинаги по-добрият побеждава. Можеше да се поздравим с по-добър резултат.“

„Реалисти сме – шансовете ни са много малки, но за тях ще говорим след неделя. Тогава имаме два пъти по-важен мач.“

„Не беше чак такава голяма разликата между нас и Брьондби. Не ни надиграха, просто бяха малко по-добрия отбор на терена. Тази дума „вдигане“ не я употребяваме въобще. По начина по който се държахме, не би трябвало да се срамуваме, че сме загубили от Брьондби. Мисля обаче, че този двубой ще ни се отрази физически за срещата в неделя.“

„Мапуку свърши страшно много работа в дефанзивен план - нещо, което не е правил досега. Затова го смених.“