Берое допусна загуба в първия си мач срещу датския Брьондби от сблъсъка им във втория предварителен кръг на Лига Европа. У дома играчите на Петър Хубчев паднаха с 0:1 след късния гол на Мартин Албрехтсен, който осигури доста по-комфортен реванш след седмица за своя тим.

Гостите играха доста разумно под Аязмото и дочакаха своя шанс благодарение на центриране от пряк свободен удар. По-рано през втората част Теему Пуки удари напречната греда зад Благой Макенджиев, а Берое може да съжалява за двете си добри възможности в края на всяко от полувремената.

Още началото на мача показа, че датчаните не са дошли с вирнати носове. Футболистите на Томас Франк не се хвърлиха в безогледни атаки, а избраха по-предпазлива тактика, изчаквайки грешка на съперника. Берое не се притесни от това, макар на моменти да се прибираше доста дълбоко в половината си. Старозагорци опитаха няколко от марковите си контраатаки, ала първите по-сериозни ситуации бяха пред тяхната врата.

В 13-ата минута Йохан Ларсон догони топката отдясно по атаката и завъртя към наказателното поле. Там Иво Иванов увисна опасно, но и Йохан Елмандер не успя да играе с кълбото. То излезе в корнер, който произведе далеч повече напрежение. Кристиан Ньоргаард центрира към точката на дузпата, откъдето топката бе свалена за Елмандер. От границата на вратарското поле шведският национал се завъртя и шутира над гредата.

Последва доста голям отрязък от мача, който мина с доста единоборства в централната зона и без никакви опасни ситуации. Берое не се смути и търпеливо очакваше да получи възможност. Такава се откри четири минути преди края на полувремето, когато Атанас Зехиров връхлетя отдясно по атаката и много точно центрира към другия край на наказателното поле. Там Елиаш бе оставен да стреля непокрит с глава, но се справи твърде разочароващо изпращайки топката далеч встрани от левия стълб.

Домакините опитаха да стартират по-напористо през вторите 45 минути, ала усилията им бързо бяха задушени и Брьондби вдигна видимо оборотите. Десет минути след началото на полувремето шансът бе на страната на Берое, след като Теему Пуки получи много пространство отляво, за да нахлуе в наказателното поле и да отправи техничен лоб над Макенджиев. Вратарят нямаше какво да стори и само изгледа как топката се отклони от напречната греда.

Атаките на датчаните станаха по-напористи и в 66-ата минута вратарят на старазогарци трябваше да се намесва. Дурмиши показа линейна бързина отляво и надбяга Зехиров, за да отправи находчиво полувисоко центриране към точката на дузпата. Там Пири засече мощно с глава. Ударът обаче бе в обсега на Макенджиев, който боксира встрани.

Към края на мача Брьондби смени Елмандер, за да вкара още свежест в атаката си и попритисна Берое. Това даде празни пространства, които играчите на Хубчев да използват, а в 81-ата минута Зехиров не бе далеч да се превърне в герой. Милисавлевич добре изведе национала отдясно, а той с дрибъл премина покрай трима бранители в наказателното поле. Там обаче се поколеба в момента на шута и Йорнсков предотврати по-сериозна опасност.

По-големият опит на Брьондби си каза думата в края на мача, когато падна и единственото попадение. В 85-ата миунта Ларсон изсипа топката от фаул в наказателното поле, където Албрехтсен беше изпуснат и от не много удобен ъгъл с глава успя да порази далечния ъгъл, без да остави особени шансове за Макенджиев – 0:1.

Във финалните минути домакините се вдигнаха на щурм и създадоха лека суматоха в наказателното поле на противника, но това не промени крайния резултат.

БЕРОЕ – БРЬОНДБИ 0:1

0:1 Мартин Албрехтсен 85'

Берое (4-2-3-1): Благой Макенджиев - Атанас Зехиров, Венцислав Василев, Иво Иванов /к/, Веселин Пенев - Игор Джоман (89' - Том), Елиаш да Силва - Неманя Милисавлевич (86' - Иван Коконов), Георги Божилов, Спас Делев - Жуниор Мапуку (71' - Георги Андонов)

Старши треньор: Петър Хубчев

Брьондби (4-3-3): Лукаш Храдецки - Йохан Ларсон, Дарио Думич, Мартин Албрехтсен, Риза Дурмиши - Лебоганг Пири, Мартин Йорнсков /к/, Кристиан Ньоргаард - Теему Пуки, Йохан Елмандер (73' - Магнус Ериксон), Елбасан Рашани (60' - Андрю Хюлсагер)

Треньор: Томас Франк

Главен съдия: Антонио Дамато (Италия)