Наставникът на Лудогорец Димитър Димитров коментира това, което отреди съдбата за груповата фаза на Лига Европа. Специалистът определи, жребия като тежък, но отсече, че човек трябва да е максималист. Както е известно, българският шампион трябва да спори със Спортинг Брага, Хофенхайм и Истанбул Бешакшехир, за да намери място във фазата на директните елиминации на втория по престиж турнир на Стария континент.

„Съгласен съм, че жребият е тежък. Коварни отбори се паднаха, но това е волята на жребия. Трябва да я приемем“, започна Димитров.

„Човек трябва да е максималист да се опита да направи максималното. Виждате, че играем с класни отбори с огромни бюджети и качествени футболисти. Но ще се опитаме. Смятам, че ще е плюс, че ще играе у дома. Не само заради пътуванията, но и заради подкрепата“, добави Херо

„С огромен потенциал и са Истанбул, и Хофенхайм. Брага няма да ги коментирам. Отборите, които ни се паднаха бяха едни от най-неприятните“, продължи Димитров.

„Естествено, че ще разузнаваме отборите, които ни се паднаха. Ние сме запознати с качествата им. Но ще се запознаем по-подробно. Не е ясна програмата, но ще я науча в скоро време“, добави специалистът.

Запитан за амбициите му на трансферния пазар, Херо сподели: „Ще се опитаме да правим паралелно нещата, защото ние трябва да гоним и шампионата. Амбиции имам, но лошото е, че дойдох късно и трансферният прозорец затваря. Трудно ще намерим играчите, които искам, няма време, но работим. Дали ще успеем, не мога да кажа“.