Страхотна новина долетя за родния първенец Лудогорец от Чехия. Там шампион стана Славия Прага, което беше изключително важно условие за предстоящата кампания в Европа на разградчани. 

А именно, това ги направи поставени по абсолютно целия път към груповата фаза на Шампионската лига! Те ще бъдат в листата на по-силните тимове и във втория, и в третия квалификационен кръг, както и в плейофите. 

Марселиньо: Няма да спираме, искаме да ставаме шампиони всяка година

Необходимото условие това да се случи, беше Виктория Пилзен да не стане шампион на Чехия. В последния кръг на местния шампионат тимът трябваше да навакса изоставане от две точки от лидера Славия Прага. 

Виктория направи необходимото от своя страна и спечели комфортно с 2:0 срещу Височина Ихлава. Но отборът от столицата не допусна грешна стъпка и разби у дома с 4:0 Збройовка Бърно. Така се случи необходимото Лудогорец да е поставен по целия си път към груповата фаза на Шампионската лига. 

Холандският шампион се стряска от Лудогорец

Досега само един-единствен път български представител е бил поставен от началото до края на участието си в пресявките по пътя към групите в ШЛ. Това беше Левски през сезон 2006/2007. 

Дерменджиев: Това бе най-силната ни година, Лудогорец трябва да стане константа в ШЛ

Тогава "сините" имаха тотален малшанс в жребия за последния квалификационен кръг и се паднаха срещу най-силния представител на непоставените - италианския Киево. Но тимът на Станимир Стоилов показа огромна класа и се справи с неприятния опонент с превъзходен футбол. 

Сега Лудогорец ще има възможност да осъществи хеттрик от влизания в групите. Това, че разградчани са поставени в плейофа, означава, че ще избегнат тимовете на Олимпиакос, Селтик, Ред Бул Залцбург и ФК Копенхаген. А евентуалните им опоненти са БАТЕ Борисов, АПОЕЛ Никозия, Марибор, Карабах Агдам и евентуално полският Легия.