Тази вечер от 22:30 българско време Лудогорец ще се изправи срещу Шахтьор Солигорск в среща-реванш от първи предварителен кръг на Шампионската лига. След 1:0 в Разград преди седмица сега предстои ответният сблъсък, който обаче няма да се проведе в Беларус поради рестрикции от страна на УЕФА. Така домакин на мача ще бъде стадион „Чукарички“ в Белград, а сръбската столица е специално място за българския шампион.

Именно след гостувания в Белград Лудогорец прави най-значимите си евроучастия до този момент. Първата визита е през август 2013-а година на стадион „Партизан“, когато „зелените“ печелят с 1:0, а впоследствие влизат в групите на Лига Европа и записват най-успешното си представяне и до момента в евротурнирите – 16 спечелени точки от 18 възможни в груповата фаза и достигане на 1/8 финал. Година по-късно отново стадионът на „гробарите“ се оказва на кадем – след 2:2 Лудогорец продължава напред към първото си влизане в групите на Шампионската лига.

Антон Узунов
43 снимки

През 2016-а идва време за визита на другия сръбски гранд – Цървена звезда. След равенство 2:2 в редовното време сблъсъкът се решава в продължения, където българският шампион бележи още 2 попадения и си осигурява място в плейофите на Шампионската лига, а последвалият триумф над Виктория Пилзен донесе и второ участие в групите на най-комерсиалния клубен турнир.

Само времето ще покаже дали Белград отново ще се окаже на късмет за Лудогорец. Факт е обаче, че ако иска да играе отново на „Сантяго Бернабеу“ или „Анфийлд“, пътят минава през стадион „Чукарички“.