Тази вечер Лудогорец гостува на Шахтьор Солигорск в мач-реванш от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят ще се играе на белградския стадион “Чукарички” заради рестрикции към Беларус от страна на УЕФА, което на практика лишава беларуския шампион от домакинското си предимство. 


Мачът е с начален час 22:30 и ще можете да го гледате пряко по DIEMA SPORT, както и да следите всичко най-интересно с Gong.bg


Разградчани надвиха Шахтьор с 1:0 на свой терен, но "орлите" ще опитат да довършат започнатото. 

Антон Узунов
63 снимки

Срещата е ключова за сезона на "зелените", в който може да бъдат гарантирани поне още шест мача в евротурнирите. При победа днес "орлите" ще се класират за втория квалификационен кръг на Шампионската лига, където ги чака някой измежду Мура и Шкендия. Дори и да отпаднат на този етап, отборът ще продължи в третия предварителен кръг на Лига Европа, а ако и там бъде елиминиран, ще получи последен шанс в плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите.

Ако пък Лудогорец претърпи провал и отпадне още тази вечер, “зелените” ще отидат директно във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, където ще имат за съперник победителя от двойката Фола Еш - Линкълн Ред Импс.

Треньорът на символичните домакини Роман Григорчук се очаква да заложи тази вечер на Гутор на вратата и Шевченко, Филипенко, Сачивко и Антич в защита. Кендиш и Сзьоке ще са двамата опорни халфове, а Ахмеди ще действа пред тях като плеймейкър. Подстрелов и Иванович ще бъдат на двете крила, а атаката ще води Дарбо.

Антон Узунов
43 снимки

Валдас Дамбраускас се очаква да направи някои промени в сравнение с първия мач. Той вероятно ще изведе на терена Кахлина под рамката и карето Икоко, Пластун, Вердон и Недялков в отбрана. Баджи и Гонсалвеш ще си партнират в средата на терена, а Текпетей и Десподов ще бъдат на крилата. Сотириу ще води атаката, а Каули ще го подкрепя зад гърба му.