Лудогорец загуби от Астана като гост с 1:2 в първия мач между двата отбора в турнира Лига Европа. Българският шампион не демонстрира добра игра, като допусна елементарни грешки в защита. Освен това играчите на Ивайло Петев грешаха доста често и при подаванията, което позволи на домакините да създават опасни положения.

Определено обаче и главният съдия имаше заслуга за загубата на Лудогорец, тъй като независимо от слабата продукция на играчите на "орлите", Лудогорец можеше да си тръгне с добър турнирен резултат.

Това можеше да се случи, ако реферът не си бе затворил очите при две положения в наказателното поле на Астана. Първото бе, когато Десподов замахна и прибра топката, а защитник на домакините се хвърли да го парира и игра с ръка.

Втората ситуация бе кристална дузпа за Лудогорец. Бърнард Текпетей бе заел отлична позиция в наказателното поле и футболист на "орлите" го намери с добро центриране. Малко преди топката да попадне на главата на Текпетей играч на Астана го изблъска грубо в гърба, като тук трябва да се отбележи, че нямаше никакъв шанс да играе с топката. И при двете ситуации обаче главният съдия се направи на разсеян.