Бившият футболист Георги Славчев определи шансовете на българския първенец Лудогорец срещу швейцарския Базел в Шампионската лига за добри. Славчев познава футбола в Швейцария от времето, когато носеше екипа на местния Санкт Гален.

„Сега очакванията за Лудогорец са доста по-големи и дано това не им изиграе лоша шега, защото при една победа нещата се завъртат доста в групата и трите останали отбора без Реал Мадрид ще имат шанс за второто и третото място. Ще е доста интересно”, коментира Георги Славчев пред Нова телевизия.

„Базел през миналото първенство имаше доста по-добър отбор. Продадоха някои от ключовите си футболисти. Днес капитанът им няма да играе, но това може да е и плюс, и минус, защото ние не знаем с точност какви други футболиксти разполагат. Все пак това е Базел и не можем да правим сравнение с нито един български отбро. Смятам, че съперниците днес имат равни шансове. След като в първите два двубоя Лудогорец показа добър футбол, защо да не се пребори за второто място. Много е трудно, но има шанс, а всичко минава през днешния двубой”, добави още Славчев.