Един от собствениците на Лудогорец Георги Домусчиев коментира новоизградения сектор за гости на "Лудогорец Арена", както и очакванията си за европейското участие на отбора.

"Надявам се да ви хареса, както и на феновете на другите отбори, надявам се, да го пазят, че то е направено за тях. Няма такива условия, в България няма такива условия изградени на друг стадион от друг отбор за гостуващите фенове. Всичко необходимо е изградено в този сектор", коментира Домусчиев.

"Надявам се, че досега обръщахте внимание на сектора за гости, че е клетка, така го наричахте, сега се надявам, да обърнете внимание и на други отбори как посрещат феновете на гостите, а и самите представителни отбори, какви са им съблекалните, и то говоря за отбори, които имат претенции. Тъй като за това не съм прочел нито един ред, а за клетката съм чул доста неща", добави той.

източник: Нова Броудкастинг Груп

"Няма разлика между този сектор и другите сектори, както козирка, така и седалките са същите. Масивността на трибуните, изключението е плексигласова стена, която е направена да предотвратява нахлуване на публика на терена. Проектираме Сектор А, има нови изисквания на УЕФА от 2020, искаме да отговаряме и на тях. "Лудогорец Арена" е най-модерният стадион в България и отговаря на критериите на УЕФА да се провеждат мачове от груповата фаза на евротурнирите, но и от осминафинали и четвъртфинали. Стадион "Васил Левски" получава такъв лиценз по милост, той не е 4 звезди, а три, но понеже нямаше друг стадион, който да отговаря на изикванията, УЕФА му даваше лиценз", добави Георги Домусчиев.

"Направили сме всичко възможно да подготвим отбора, надявам се на победа. Трябва да играем 4 квалификационни кръга, става трудно класирането, за нас българските отбори и конкретно Лудогорец става доста по-трудно. За момента имаме достатъчно добър и окомплектован отбор, с класни играчи, футболисти на топ ниво, на тях ще разчитаме за влизане в групите на Шампионска лига и за първенство", заяви той по повод очакванията му за европейското представяне на тима.