Футболният сезон 2018/2019 вече започна за Лудогорец с мача за Суперкупата на България, а сега е ред на първата важна стъпка за родния шампион. Тимът на Пауло Аутуори днес посреща първия си противник в дългия път към най-мечтаните групи – тези от Шампионската лига.

От 20 часа в Разград „орлите” излизат срещу северноирландския първенец Крусейдърс в двубой от първия квалификационен кръг на турнира. Без никакво съмнение Лудогорец е явният фаворит и ще се постарае да оправдае този статут.

Проследи развоя на срещата минута по минута с Gong.bg!

Разградчани вече пренаписаха историята с двете си участия в груповата фаза на Шампионската лига и не крият, че ще опитат да направят пробив за трети път. Крусейдърс от своя страна може само да мечтае за подобен успех. Никога в 120-годишната си история „платените убийци” не са стигали по-далеч от втория клалификационен кръг. Всъщност всичко на всичко от 4-те си участия в ШЛ (и КЕШ съответно) те имат една-едничка победа, която дойде през сезон 2015/2016.

Още по-интересното е, че островитяните ще бъдат без двама от основните си играчи. Капитанът Колин Коейтс и Шон Уард не пътуваха с отбора, тъй като все още са в лятна ваканция. Техният мениджър Стивън Бакстър също не вдъхна особен оптимизъм, като подчерта огромната разлика между двата отбора.  „Цената на повечето футболисти в Лудогорец е над 1 милион паунда, а някои стигат до 3,5 милиона. Лудогорец разполага с такива финанси, че бяха на подготвителен лагер в Австрия за 3 седмици, където изиграха пет приятелски мача срещу класни съперници, докато ние нямаме нито една проверка”, коментира той.

Наставникът на Лудогорец Пауло Аутуори ясно демонстрира, че въпреки разликата в класите, няма да има подценяване. „Много е важен този мач за Лудогорец. Като треньор смятам, че не можем да мислим, че сме спечелили мача преди той да е започнал”, коментира бразилецът.

ГЛЕДАЙ ЛУДОГОРЕЦ-КРУСЕЙДЪРС ОТ 20 ЧАСА В ЕФИРА НА DIEMA SPORT 2 И ОНЛАЙН НА PLAY DIEMA XTRA!