Временният наставник на Лудогорец Станислав Генчев беше във видимо много добро настроение след равенството 2:2 в гостуването на Марибор, което класира „орлите“ в груповата фаза на Лига Европа. Специалистът също така изненада всички, обявявайки, че евентуалният трансфер на Джоди Лукоки в Турция е пропаднал и той ще остане разградския клуб в краткосрочното бъдеще. 

„Всички сме доволни, накрая потреперихме, но в крайна сметка постигнахме каквото искаме. Можеше много по-рано да си осигурим класирането, но Лудогорец винаги участва в луди мачове и днес не се различаваше“, заяви Генчев.

„Предпочитахме да изберем опитни играчи за мача. Имахме добро владение над топката точно поради тази причина, играчите има самочувствие, но допуснахме грешки през второто полувреме. Можеда да постигнем разгром, ако бяхме запази хладнокръвие, но всичко е наред щом краят е хубав.

„Марселиньо е много класен играч. Затова го предпочетох пред Битон, заради опитът. Той показа точно защо беше избран за този двубой и ни помогна изключително много“.

„След 2:0 се получи леко отпускане. Говорехме затова на почивката, но такава е психиката на играчите. Трябва да работим върху тези неща. Класирането по този начин е по-сладък. Ако бяхме били с лекота, примерно с 3 или 4-0, нямаше да е същата емоция“.

„Първо трябва да видим в каква група ще попаднем. Опонентите ще са по-добри от Марибор, затова трябва и ние да сме по-добри във всички аспекти на нашата игра. Има разговори с различни футболисти, но няма нищо официално към момента. Лукоки все още е част от отбора и няма да напуска“, завърши младият специалист.