Изпълнителният директор на ЦСКА – Филип Филипов, коментира в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT евроучастието на „червените“, наставника Саша Илич, работата в школата и новото попълнение Джонатан Линдсет.

„Подготовката върви нормално, има настроение. Надявам се да стане хубав мач и да продължим. Всяка победа дава импулс и самочувствие на отбора. Дончев даде хубав пример: Трябва да се стреля, за да се вкара. Хубав гол. Не искам да давам индивидуални оценки, но Дончев е много трудолюбив и голът е награда за упоритостта му“.

„Илич показа, че за него няма значение българин или чужденец. В ЦСКА не може да се дава безкрайно шанс. Трябва да се трудиш и да грабнеш възможността. Саша Илич отговаря изцяло за спортно-техническото развитие на отбора. Моите впечатления са, че Илич и щабът му работят упорито. Той е голямо име във футбола, ставал многократно шампион. Този му характер ще помогне много на ЦСКА“

LAP.bg
13 снимки

„Хубаво е, че Илич не се задоволява с малко, но отборът трябва да показва добри игри и желание за победа от 1 до 90 минута. Резултатите в първите 4 мача...можеше да спечелим в Надежда, но спрямо играта не заслужавахме. Всеки, който гледа ЦСКА знае какво е желанието ни: добра игра и максимум раздаване на терена. Статичните положения са голяма част от футбола и статистиката го показа това. Саша Илич набляга много на тях, той е от 2 месеца треньор и мисля, че с времето ще развие офанзивния футбол на състава“.

„Щом Саша Илич е решил за Линдсет, значи е преценил. Това, което той иска е да се взимат играчи с нужните качества. Не просто бройка. Според мен на новите в ЦСКА им е нужно малко време. Не всеки издържа на напрежението. Гледат се и характерите“.

100 снимки

„ЦСКА трябва да вкара голове на Македония ГП и мисля, че това ще се случи. Времето и условията в Северна Македония бяха тежки. С огледа часа и атмосферата в реванша, това е предпоставка за различен мач. Със стадиона всичко върви по план, а относоно привържениците – моето виждане, е че отборът се подкрепя на стадиона. Не смятам, че секторът трябва да е празен. ЦСКА има достатъчно врагове и смятам, че феновете трябва да се върнат. Но и отборът трябва да се раздава, за да ги удовлетвори. Провеждаме много нови неща, много деца идват вече, това е добре и радващо, те са бъдещето. ЦСКА не е клуб, а институция. ЦСКА винаги ще го има. Имаме добри деца и треньори, влагащи се и работещи. Смятам, че в бъдеще ще има много добри деца в ЦСКА. Те трябва да показват на и извън терена, че са футболисти на ЦСКА.

„Между групи в Европа и титла бих избрал всичко. ЦСКА трябва да се бори за всичко. Работя с голямо удоволствие, сърце и душа за отбора“, завърши Филипов.