Българският шампион - Лудогорец, също узна потенциалните си съперници за тазгодишната фаза от групите на Лига Европа. Както е известно, "орлите" ще се състезават във втория по сила футболен клубен турнир в Европа, след като победиха Малмьо с 2:1 на реванша в Разград, но с общ резултат 2:3 шведският първенец елиминира 10-кратния шампион на страната ни.

Антон Узунов
86 снимки

Лудогорец попада в трета урна в Лига Европа, която тази година представлява далеч по-солидна надпревара на фона на последните години, откакто бе създаден този шампионат. Промяната на този шампионат е сериозна, след като от европейската футболна централа съкратиха отборите от 48 на 32 и конкуренцията в Лига Европа става повече от сериозна.

С коефициент 28,000 разградчани делят първото място в трета урна с френския гранд Олимпик Марсилия и не им достига само една единица, за да са при вторите поставени отбори. Първият "най-слаб" поставен отбор във втора урна е ПСВ Айндховен с 29,000, а пред нидерландският колос е белгийският Генк с 30,000.

Ето отборите по разбивки, които могат да срещнат Лудогорец в групите на Лига Европа:

Урна 1: Олимпик Лион, Наполи, Байер Леверкузен, Динамо Загреб, Лацио, Олимпиакос, Монако, Спортинг Брага

Урна 2: Селтик, Айнтрахт Франкфурт, Цървена звезда, Лестър Сити, Глазгоу Рейнджърс, Локомотив Москва, Генк, ПСВ Айндховен

Урна 3: Олимпик Марсилия, ЛУДОГОРЕЦ, Уест Хем, Реал Сосиедад, Реал Бетис, Фенербахче, Спартак Москва, Спарта Прага

Урна 4: Рапид Виена, Галатасарай, Легия Варшава, Мидтиланд, Ференцварош, Роял Антверп, Щурм Грац, Брьондби