Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро определи като оправдан риск офанзивната тактика, на която заложи в мача с Адмира Вакер. Специалистът остана много доволен от играчите си, макар че призна, че те са имали възможност да направят победата още по-изразителна.

„Поех риск с много офанзивна единайсеторка днес, искахме да започнем бързо, да започнем да доминираме и в крайна сметка успяхме”, започна Ел Маестро, който бе много доволен от играта на Едвин Джеси. „Ако играе като днес, значи ще носи много. Това не е обичайната му позиция, но исках да играя с много бърз отбор днес. Вярвах, че Джеси може да свърши работата си добре в тази позиция и той направи така, че да съм прав”, заяви Ел Маестро.

„Вижте, със сигурност предпочитам 4 или 5:0, но треньорите винаги искат твърде много. Контролирахме мача през второто полувреме. Адмира също не искаше да прави много напред. Бе важно да завършим на 0. Резултатът е ок, имаме мач във Виена. Можехме да направим повече през второто полувреме, но не мога да критикувам отбора след това първо полувреме.”

„Треньорството е процес, така че всяка седмица е много важна за мен тук. Рига бе много неподходящ тим за нас да се изправим срещу него. Винаги е сложно, когато играеш първия си мач, а те са в средата на първенството. Те са много нетипичен отбор, с високи играчи и дълги топки. Бях щастлив как играхме с Рига и когато е само борба, тези мачове можем да ги печелим по този начин.”

Относно реванша с Адмира, треньорът призна, че няма да му е лесно да мотивира своите възпитаници. „Трябва да играем много сериозно, защото не трябва да си позволим грешката да подценим Адмира, те играят много силно у дома. Психически е много трудно след този резултат, ще им кажа да играят все едно е 0:0. Основната ми работа ще е да ги подготвя психологически.”

„Да, това е футболът. Казах на полувремето, че не мисля, че ще направят много неща през второто полувреме. Те не искат да загубят с 0:6, но ще чакат една възможност за да вкарат. Щастлив съм, че пропуснаха.”

„В момента мисля единствено за следващия ни мач с Витоша и се надявам на още едно добро представяне в неделя.”

Относно отсъстващите, Ел Маестро каза: „Бодуров е нашият капитан, Малинов е много важен за нас, не си праведе заключения след един мач. Когато някой направи лош мач, не значи, че е лош футболист. Някои сега направиха много добър мач, Джеси, Стивън Перейра, много солиден мач. Доволен съм, че можем да разчитаме на тези момчета. Надявам се това да бъде приятелска конкуренция.”

А защо Ел Маестро е дал капитанската лента на Рубен Пинто? „Имаме много сплотена група, имаме двама българи и въпреки това сме най-традиционният български отбор. За да останем заедно всички, тези чуждестранни елементи също са много важни за нас и трябва да бъдат отчетени. Рубен е лидер и особено за тази бразилско-португалска група исках да им покажем, че сме заедно и харесвам много Рубен.”

Сръбският специалист призна, че вече ще започне да мисли и за евентуалния следващ съперник Копенхаген: „Сега вече може би мисля за тях. Копенхаген не е труден мач, за който да се подготвим. Те играят типичен скандинавски футбол, имат чист и ясен план на стратегия как да печелят. Трудно е да спечелим, защото са много добър отбор.”

„В последните 10 години ЦСКА е играл само веднъж в груповата фаза на Лига Европа, а Копенхаген много пъти. Със сигурност ще сме аутсайдер в този двубой, но ще направим най-доброто, на което сме способни.”

„Персонално никой няма да привличам, защото не е моя работа. Може би жена ми след няколко дни. Всеки нов играч с класа е добре дошъл, но не съм под напрежение. Видяхте, новите попълнения не са скъпи играчи, но имат класата да играят за ЦСКА. Имаме и някои млади българин, които не са никак лоши.”

„Много е рано да кажа, важното за нас ще бъде колко дълго ще продължим да играем по този начин. Щастлив съм, че днес го направихме за 45 минути. Времето ще покаже, но няма да казвам високопарни неща”, завърши Ел Маестро.