Крилото на ЦСКА Едвин Джеси призна, че реваншът срещу латвийския ФК Рига в първия квалификационен кръг на Лига Европа се е получил излишно драматичен. След като преди седмица „червените” спечелиха у дома с 1:0, сега загубиха със същия резултат, който се запази и след продълженията. Така се стигна до дузпи, при които играчите на ЦСКА показаха железни нервни и не сбъркаха нито веднъж, за да спечелят с  5:3.

Джеси, който се появи на смяна през второто полувреме, бе един от въпросните изпълнители. „Ние сме много по-добър отбор от Рига. Трябваше да си направим мача по-лесен. В крайна сметка се стигна до дузпи. Имаше драма, но важното е, че продължаваме напред”, коментира роденият в Холандия ганаец.

След края на срещата, в хода на която бе изгонен асът на „червените” Тиаго Родригес, настана голямо сбиване между играчите на двата тима. В резултат червени картони видяха още двама футболисти на ЦСКА – Николай Бодуров и Кристиян Малинов. „Не знам какво се случи след края на мача, всички видяхте, че имаше сбиване. Съдията не ми е показвал червен картон. Не успях да видя кои обаче получиха”, заяви 27-годишният Джеси.


Николай Александров, специален пратеник на Gong.bg в Рига