Ден след поражението на Цървена звезда от Лудогорец, в Сърбия започват да осъзнават случилото се. Нещо повече, от местния сайт „Телеграф“ дори леко се разкаяха за публикацията, свързана с кравите и пребиваването на село от преди една седмица.

Изданието публикува обиден материал, въпреки че сега твърди друго, свързан с местоположението на Разград, както и поминъка на местните хора, които отглеждаха крави в областта, заснети от сръбски журналисти.

Заглавието на статията гласи: „Шефът на Лудогорец все още не може да прости кравите на „Телеграф“. Визирано е изказване на Кирил Домусчиев, който щастлив след успеха си спомня за писанията на изданието.

„Българите се още не могат да простят заснетите от „Телеграф“ крави по пътя, който води до Разград, въпреки че намерението на нашата колегия не беше да омаловажава града и хората, които живеят там, нито цяла България“, пише днес изданието, ден след тежкото поражение с 2:4 от Лудогорец.

Според колегите от Сърбия, у нас не сме прочели добре, а и докрай статията, защото са искали единствено да уточнят, че става дума за малък български град, който се превръща във важен за картата на футболна Европа.

Журналистите от „Телеграф“ твърдят, че историята не е правилно представена от българските медии, въпреки жлъчния език, използван в нея. Оказва се, че медиите у нас не са разбрали и са заблудили шефа на Лудогорец.

„Преди мача в Белград някои хора ми се изсмяха като ми казаха, че говоря глупости, след като твърдях, че можем да реализираме повече голове от Цървена звезда на реванша, както и че ние ще продължим. Сърбите показваха снимки, присмиваха ни се... Момчетата не успяха да спят в нощта преди мача, но показаха класа“, споделя Кирил Домусчиев след срещата, цитиран от сърбите.

Изпълнителният директор Ангел Петричев също засяга темата: „Въпреки неприятната пропаганда и различните писания във вестниците, ние издържахме. Както се каза - те пяха, ние играхме, прословутият ад на "Маракана" се видя, че не е толкова страшен.“