Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев коментира поражението с 1:2 от Тотнъм в среща от 2-ия квалификационен кръг в турнира Лига Европа.

Антон Узунов 
70 снимки

"С малко повече късмет можеше да направим една от най-големите сензации, която български отбор е правил, но при една ситуация след корнер ни вкараха гол, имаха и други положения, срещу тим срещу Тотнъм знаехме, че ще имаме две-три положения, мачът протече по нашия план, но за 1 минути всичко приключи дузпа, два червени картона, 15 минути да играеш срещу тим като Тотнъм с 9 души е трудно", коментира капитанът на Локомотив.

"България може да се гордее с нас, бяхме на прага на сензация, но оставаме с това, че бяхме близо просто. Бях убеден, че ако успеехме да убием темпото до 85-ата минута да накъсаме играта, щеше да е трудно на Тотнъм да се върне в мача. Бързо стигнаха до тази ситуация, можеше да се отсъди фал срещу Луков, но имат класни футболисти, които могат да обърнат мача, малките детайли, са това което обърна нещата в тяхна полза", добави той.

"Силата на Тотнъм е в нападение, Сон, Кейн, Ндомбеле, в защита допускат грешки, ако отбор ги понатисне, трудно се играе, и двамата са силни физически, разликата я правят играчите в атака".

"След като си играл срещу Тотнъм и си бил близо до това да ги отстраниш, в България няма от кой да се плашим, шампионатът е дълъг, Лудогорец печелят с лекота, тъй като бият по-слабите тимове, надявам се да вземем само позитивите от този мач", каза още Илиев.